Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ümit Özdağ’ın davası 10 Eylül’e ertelendi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul’da görüldü. 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Özdağ’ın davasının ikinci duruşması 10 Eylül tarihine ertelendi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçlamasıyla çıktığı mahkemede savunmasını yaptı. İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesince İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin salonunda görülen duruşmada, başka bir suçtan tutuklu bulunan Özdağ ve avukatları hazır bulundu.

SİYASİ PARTİ LİDERLERİNDEN DESTEK

Duruşmayı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın yanı sıra çok sayıda Zafer Partili yönetici ve parti üyesi izledi. Duruşma salonuna alınmayan bazı partililer ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Salona alınmayan partililer slogan atarak tepki gösterdi.

ADLİYEDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Duruşmanın yapıldığı adliye binası ve çevresinde polis ekiplerince olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Çok sayıda basın mensubu da davayı yakından takip etti. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada Özdağ savunmasını yaptı.

İDDİANAMEDEKİ SUÇLAMALAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Özdağ hakkında 19 Ocak tarihinde partisinin il başkanları istişare toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik kullandığı sözler nedeniyle resen soruşturma başlatıldığı belirtiliyor.

İddianamede, Özdağ’ın toplantıda kullandığı ifadelerin Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığını zedeleyici nitelikte olduğu ve “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçunu işlediği vurgulanıyor. Savcılık, Özdağ hakkında 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep ediyor.

SİYASİ HAKLARIN KAYBI RİSKİ

Dava kapsamında ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinin 1. fıkrası uyarınca, Özdağ’ın mahkûm olması halinde kamu görevlerinden, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden ve seçime tabi tüm görevlerden yoksun bırakılması da isteniyor. Bu durum, Özdağ’ın milletvekili seçilme ve parti genel başkanlığı gibi siyasi haklarını kaybetme riskini de beraberinde getiriyor.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, davanın ikinci duruşmasının 10 Eylül tarihinde yapılmasına karar verdi.

Demokrat Gündem