DOLAR 32,8639 0.11%
EURO 35,7439 0.31%
ALTIN 2.532,280,14
BITCOIN 2148684-0,88%
İzmir
35°

AÇIK

üst menü altı
Venezuella’dan ABD  atağı! ‘Hazırız’ dediler

Venezuella’dan ABD atağı! ‘Hazırız’ dediler

ABONE OL
2 Ocak 2023 12:59
Venezuella’dan ABD  atağı! ‘Hazırız’ dediler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nicolas Maduro, "Venezuela, mevcut ABD yönetimi ve sonraki yönetimle diplomatik ve siyasi ilişkilerin normalleştirilmesi sürecine yönelik adımlar atmaya tümüyle hazır" açıklaması yaptı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinin ABD ile siyasi ve diplomatik ilişkileri normalleştirme sürecine hazır olduğunu söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre, gazeteci Ignacio Ramonet'e konuşan Maduro, "Venezuela, mevcut ABD yönetimi ve sonraki yönetimle diplomatik ve siyasi ilişkilerin normalleştirilmesi ve düzenlenmesi sürecine yönelik adımlar atmaya tümüyle hazır" ifadelerini kullandı.

Maduro, "En üst düzeyde diyaloğa, saygılı ilişkilere hazırız ve keşke ABD'de bir ışık huzmesi gelse, sayfayı çevirip aşırıcı politikalarını bir kenara bırakıp Venezuela konusunda daha pragmatik politikalara yönelseler" dedi.

"GEÇİCİ HÜKÜMET"E SON VERİLDİĞİ AÇIKLANMIŞTI 

Venezuela ile ABD arasındaki diplomatik ilişkiler, eski Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmesi ve Washington tarafından tanınmasının ardından askıya alınmıştı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump yönetimi de 2017'de Venezuela'ya ABD mali piyasasında Venezuela Hazine tahvillerinin ticaretini ve Venezuela petrol ve doğal gaz şirketi PDVSA ile iş yapılmasını yasaklayan yaptırımlar uygulamıştı. Venezuelalı bazı yetkililer de yaptırım listesine alınmıştı.

Biden yönetimi ise Maduro hükümeti ve Washington destekli muhalefet arasında Ekim 2021'de askıya alınan müzakerelerin yeniden başlaması için bazı yaptırımları kaldırma kararı almıştı.

Maduro'nun "ilişkileri normalleştirme" açıklaması, ülkenin önde gelen muhalefet partilerinin, kendini “Geçici Başkan” ilan eden Juan Guaido liderliğindeki “geçici hükümet”e son verildiğini duyurmalarıyla yakın zamanda geldi.

“Geçici hükümet” kararı muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclis (AN) tarafından alınmıştı. 2018 başkanlık seçimlerini tanımayan dönemin muhalefeti ve muhalefet lideri Guaido, Ocak 2019’da “Geçici Devlet Başkanı” ilan edilmiş ve başta ABD ve Kanada olmak üzere yaklaşık 60 ülke tarafından da Venezuela’nın resmi temsilcisi olarak tanınmıştı. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP