DOLAR 32,6764 -0.26%
EURO 35,1295 0.04%
ALTIN 2.449,02-0,04
BITCOIN 20658512,51%
İzmir
32°

AÇIK

üst menü altı
Yargıçlar Sendikası'ndan 'hukukun üstünlüğü' vurgusu: 'Yargı baskı-talimat-etkinin uzağında olmalı'

Yargıçlar Sendikası'ndan 'hukukun üstünlüğü' vurgusu: 'Yargı baskı-talimat-etkinin uzağında olmalı'

ABONE OL
11 Kasım 2022 15:46
Yargıçlar Sendikası'ndan 'hukukun üstünlüğü' vurgusu: 'Yargı baskı-talimat-etkinin uzağında olmalı'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yargıçlar Sendikası, 10. kuruluş yıl dönümü nedeniyle İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Sendika Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne vurgu yaptığı açıklamada, yargıya yönelik baskı, talimat ve etkinin kabul edilemeyeceğini belirtti. 

Sendika Başkanı Hakim Pehlivan,  "Yargı bağımsızlığı ile ilgili sorunların her geçen gün arttığı günümüzde Yargıçlar Sendikası da her geçen gün her türlü baskı, talimat ve etkinin uzağında olabilecek hak ve özgürlüklerin kullanılabilmesinin teminatını teşkil edecek, tek gayesi hukukun adalete evrilmesinden ibaret bir yargı mekanizmasının tesisi için daha da kararlılıkla çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir" dedi. 

""

"ÖRGÜTLÜ MÜCADELE ÖDENEN BEDELLER İLE BUGÜNE KADAR SÜRMÜŞTÜR"

Örgütlü mücadelede etkin ve önemli bir süreci başlattıklarını belirten Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan "Örgütlü mücadele bir yandan kazanımlar ve bir yandan ödenen bedeller ile bugüne kadar sürmüştür. Demokratik toplum olmanın, hak ve özgürlükleri etkin bir biçimde kullanmanın gereği olarak örgütlenme, bu yolla baskı grubu olma son derece önemlidir" diye konuştu. 

"YARGI BAĞIMSIZLIĞI TESİS EDİLENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Yargıçlar Sendikası'nın bir baskı grubu olma amacıyla kurulduğu vurgusunu yapan Pehlivan, açıklamasını,  "Yargıçlar Sendikası aynı zamanda bir baskı grubu olarak kuruluş amaçlarına uygun biçimde adımlarını bugüne denk kararlılıkla atmaya devam etmektedir. Bu anlamda hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı tesis edilene yargı örgütü içerisindeki sorunlar giderilene dek mücadelemiz devam edecektir" şeklinde sonlandırdı. 

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP