Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2023 yılının en güçlü pasaportları belli oldu

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) verileri temel alınarak hazırlanan 2023 Henley Pasaport Endeksi sonuçları açıklandı ve bu yılın sürprizi Japonya’nın uzun süre liderlik koltuğunu Singapur’a devretmesi oldu. Geçen yıl 193 puanla en üst sırada bulunan Japonya, Singapur’un 194 puanı ile geride bırakarak zirve değişti.

2023 Henley Pasaport Endeksi açıklandı

Singapur, dünyanın en güçlü pasaportları listesinde zirveye yükseldi.

Dünyanın dört bir yanındaki seyahat severler için önemli bir referans olan bu endeks, pasaport sahiplerine seyahat özgürlüğü ve vize muafiyeti bakımından nerede durduklarını gösteriyor. Türkiye ise 114 puanla 53. sırada yer aldı, seyahatler için geniş bir vize muafiyeti sunan ülkeler arasında yerini korudu.

1- Singapur

2- Japonya

3- Finlandiya, Fransa, Almanya, İtalya, Güney Kore, İspanya ve İsveç 

4- Birleşik Krallık, Avusturya, Danimarka, İrlanda, Lüksemburg ve Hollanda

5- Belçika, Malta, Norveç ve Portekiz

6- Avustralya, Yeni Zelanda ve İsviçre

7- Kanada, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Polonya ve ABD

8- Macaristan

9- Litvanya

10- Estonya, Letonya, Slovakya ve Slovenya 

Bu sonuçlar, küresel seyahat olanaklarını değerlendiren ve vatandaşlarını daha geniş coğrafyalara gönderme potansiyeli olan ülkeleri sıralayan Henley Pasaport Endeksi’nin 2023 sürümünün tanıtılmasıyla birlikte duyuruldu.

Aykut POLATLI