MK Haber TV yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Kulat, belde, ilçe, il ve 3’ü büyükşehir belediye başkan düzeyinde çok sayıda ismin AK Parti’ye geçiş için sırada beklediğini iddia etti. Kulat, listedeki isimlerin tamamının parti yönetimi tarafından kabul edilip edilmeyeceğinin henüz netlik kazanmadığını da sözlerine ekledi.
TUZLA BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI AÇIKLADI
Mehmet Ali Kulat’ın bu açıklamaları, Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl ile Ankara’da gerçekleştirdiği bir görüşmeye ilişkin iddialara yanıt verirken geldi. Kulat, söz konusu buluşmanın “gizemli” bir nitelik taşımadığını belirtti.
Görüşmenin, Bingöl’ün partiyle ilgili bir iş için Ankara’ya geldiğinde kendisini araması üzerine gerçekleştiğini anlatan Kulat, buluşmanın öğleden sonra bir mekanın bahçesinde yapıldığını söyledi. Kulat, Bingöl’ün yanında eşi ve birkaç kişinin daha bulunduğunu ve tamamen teknik bir konunun ele alındığını ifade etti.
Tuzla Belediye Başkanı Bingöl’ün kendisine AK Parti’ye geçme yönünde bir talepte bulunmadığını dile getiren Kulat, “AK Parti’ye geçmek istediğiyle ilgili sorsaydı, kanaatimi de söylerdim” ifadelerini kullandı. Kulat, bu sözleriyle Bingöl hakkındaki geçiş iddialarını doğrudan doğrulamamış oldu.