Olay, Fatih Molla Fenari Mahallesi’nde bulunan tarihi Nuruosmaniye Camii’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre M.M. isimli vatandaş, abdest aldığı sırada içerisinde 89 bin 640 dolar, 15 bin euro ve 5 bin lira nakit para bulunan çantasını yanındaki askıya bıraktı.
Şadırvana yaklaşan iki şüpheli, mağdurun bir anlık dalgınlığından faydalanarak asılı duran çantayı saniyeler içinde çalıp kayıplara karıştı. Çantasının çalındığını fark eden vatandaşın ihbarı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.
Şüpheli TV Programına Çıkmış: İki Zanlı Tutuklandı
Cami içerisindeki güvenlik kameralarını saniye saniye inceleyen Hırsızlık Büro ekipleri, hırsızlık anını tespit ederek şüphelilerin kimliklerini Ramazan A. ve R.I. olarak belirledi.
Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan zanlılardan Ramazan A.’nın, bir süre önce eski eşinin peşini bırakmadığı gerekçesiyle gündeme geldiği ve bir kadınla evlenebilmek için bir televizyon programına katıldığı ortaya çıktı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Ramazan A. ve R.I. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.