Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’in kılık kıyafeti üzerinden hedef alınmasına, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı düzenlediği şalvarlı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran, “Kadınların; görevleri, sorumlulukları ve ortaya koydukları hizmetler yerine dış görünüşleri üzerinden değerlendirilmesi kabul edilemez. Kadının kamusal alandaki temsili; tercihiyle, duruşuyla ve emeğiyle anlam kazanır.” dedi.
Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’in kılık kıyafeti üzerinden hedef alınmasına, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı düzenlediği basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran ve yönetim kurulu üyeleri, şalvar giyerek tepkilerini dile getirdi. AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran yaptığı açıklamada:
“Son günlerde Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’in kılık kıyafeti üzerinden yapılan değerlendirmeler, kadınların kamusal alandaki varlığının hâlâ yüzeysel yaklaşımlarla tartışılabildiğini göstermesi açısından düşündürücüdür.
Kadınların; görevleri, sorumlulukları ve ortaya koydukları hizmetler yerine dış görünüşleri üzerinden değerlendirilmesi kabul edilemez. Kadının kamusal alandaki temsili; tercihiyle, duruşuyla ve emeğiyle anlam kazanır. Bu anlayıştan hareketle İzmir AK Parti Kadın Kolları olarak; kadınların siyaset ve yönetim başta olmak üzere hayatın her alanında saygı ve eşitlik temelinde var olmasını savunduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz.
Temsili görsellerle desteklenen bu açıklama, bir tartışmanın değil; kadın onurunu merkeze alan ilkesel bir duruşun ifadesidir. Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte; kadınların görünümü üzerinden değil, ortaya koydukları irade, hizmet ve katkılar üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini güçlü bir şekilde vurguluyoruz.
Kadınların kimliği, tercihi ve temsiline yönelik her türlü ayrıştırıcı dile karşı; birleştirici, saygılı ve kapsayıcı bir toplumsal anlayışın savunucusu olmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”
