DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20611110,84%
İzmir
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
AK Partili Çankırı'dan İzmirli gazetecilere destek sözü

AK Partili Çankırı'dan İzmirli gazetecilere destek sözü

ABONE OL
10 Ocak 2022 11:36
AK Partili Çankırı'dan İzmirli gazetecilere destek sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Basın sektörünün ve gazetecilik mesleğinin sorunlarının tartışıldığı bir platforma dönüşen toplantıda İGC Başkanı Dilek Gappi sorunları dile getirdi. İGC Başkanı Gappi ve basın-yayın kurumlarının temsilci ve muhabirlerini dinleyen AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, sorunların ortak olduğunu, sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili gazeteciler cemiyeti ile işbirliğine girilebileceğini söyledi. Milletvekili Çankırı, "Sorunlar ortak. Hamza Başkanımız genel başkan yardımcısı. Medya tanıtımdan sorumlu. ortada sıkıntılar var. Çalışan ve çalışmayanın ayırt edilmesi gerekiyor. Yaşadığınız sıkıntılar var biliyoruz. Elimizden gelen ne varsa çözmek en büyük görevimiz diye düşünüyorum" diye konuştu. 

DEMOKRAT GÜNDEM-adın Gazeteciler Buluşması’nda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, gazetecilerin yaşadığı sorunların farkında olduklarını belirterek, sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Toplantıda konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, Türkiye’nin basın ve ifade özgürlüğünde 153’üncü sıralara gerilediğini belirterek, sorunları çözmek için muhatap bulamadıkları eleştirisini getirdi. Gappi, uyum ve işbirliği içinde çalışarak sorunların çözülebileceğine inandığını söyledi.

""

CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI: YAŞADIĞINIZ SIKINTILARI BİLİYORUZ

İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “Yapmış olduğunuz mesleği icra etmenin avantajlarını da dezavantajlarını da yaşıyorsunuz. Yaparken tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yaptığınıza biz de şahitlik ediyoruz. Zaman zaman yapılan  haberlerde olsun algılatılmak istenen olaylarda olsun karşılaştığımız sorunlar var.  Her alanda algıları değiştirebilecek bir güce sahip bir ortamdayız. Kötü algıyı yıkmakta yani yaptığınız on tane işte bir tane kötüyü ancak temizleyebiliyorsunuz. Biz de bununla ciddi bir şekilde mücadele ediyoruz. Mecliste çıkardığımız kanunlar çerçevesinde de ele almaya çalıştık. Yaşadığınız sıkıntılar var biliyoruz. Elimizden gelen ne varsa çözmek en büyük görevimiz diye düşünüyorum.  Sorunları duyarlılığı yüksek şekilde çözmek şahsım ve partim adına önemli. Ciddi bir mücadele veriyoruz gerçekten. Beraber ve birebir çalışmak çok kıymetli” şeklinde bir konuşma yaptı.

""

DİLEK GAPPİ: “SORUNLARIMIZI NET İLETMEK İSTİYORUZ AMA MUHATAP BULAMIYORUZ”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünde geride bulunduğuna dikkat çekerek, “Doğru diyaloglarla aşılmayacak sorun yok. Bizler çok zor bir mesleğin temsilcileriyiz. Zor bir yılı arkamızda bıraktık. Türkiye ifade özgürlüğü açısından 153 . sırada. İfade ve basın özgürlüğü açısından ciddi sıkıntılarımız var. Bizler birçok şeyden birebir etkileniyoruz. İpin üzerindeki cambaza döndük. Büyük zorluklar yaşamaya başladık. Örgütlü yapılarla sağlam diyaloglar kurulması gerekiyor. Sorunlarımızı çok daha net iletmek istiyoruz. Ama zaman zaman muhatap bulamıyoruz. Sorunları birbirimize anlatmaktan yorulduk. Ulusalda yaşadığımız sıkıntıları anlatalım ama bizler de sorunlarımıza çözüm bulalım” dedi.

GAPPİ: BAŞKA BİR İŞ YAPAMAYAN GAZETECİYİM DEMEYE BAŞLADI

Gazeteciliğin en fazla dejenere edilen meslek olduğuna dikkat çeken İGC Başkanı Gappi, ekonomik gerekçelerle sıkıntı yaşayan basın kuruluşlarıyla ilgili kriterlerin önemine dikkat çekti. Başkan Gappi,  “Basın en fazla dejenere edilen meslek oldu. Başka bir iş yapamayan gazeteciyim demeye başladı. Bunlarla ilgili çözümlerimiz var. Meslekle ilgili kriterleri biz de getirmek istiyoruz.  1961 yılında basın kartı getirilmişti. Bugün baktığımızda başta basın kartı olmak üzere ciddi sorun var.  951 üyeden 232 arkadaşımızın kartı yok. Bir kısım arkadaşımız da hala beklemede. Cevap da yok. Ekonomik krizlerden de net etkileniyoruz. İniş çıkışlarda da artık matbaa fiyat veremez hale geldi. 3 günde bir fiyat veriliyor. Kadrolar zaten sınırlı. Muhabir sayısı çok az. Her sorun iyi niyet ve karşılıklı işbirliği ve uyum ile aşılır. Basın ne kadar özgürse bir ülke o kadar özgür olur. Basın özgür olduğu sürece ülke özgür olur. Bir doktordan hastayı doğru tedavi etmesini bekleriz. Bir gazeteciden de sadece ve sadece doğruları yazmasını bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

""

AYLİN SÜPHANDAĞLI: 2 BİN 500 LİRAYA İNTERNET SİTESİ AÇABİLİYORSUNUZ

Ege Telgraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aylin Süphandağlı, sektörün kriterlerinin belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yerel ve ulusal basın zor günlerden geçiyor. Yerel basının iyileştirilmiş şartlarla çalışmalı. Kaliteli kalifiye elemanı çalıştırabilmek için imkanlarımızın olması gerekiyor. Kaliteli elemanı tutamazsanız eline bir kalem almayan, bir tane haber yazmayan gazeteci oluyor. Herhangi A mesleğinde olan arkadaş kendini parlatmak amaçlı bir gazetenin köşesinde yer alıp orada yazı yazan yazar diye kendini addedebiliyor. Yani şu anda bizim mesleğimiz itibarsızlaştırılıyor. Artık bunun ayrıştırılması gerekiyor. Kim gazete açabilir, kim devam ettirebilir. Sarı basın kartı aldı bu gazetecidir denmemesi gerekiyor. Gidip eczane açamıyorsam ya da doktor gibi ameliyat yapamıyorsam aynı şartların gazetecilik için de getirilmesi gerekiyor. 2 bin 500 liraya internet sitesi açabiliyorsunuz. A, B milletvekiline gidip destek alıp yapıyorlar. Bunların düzeltilmesi lazım. İnternet yasasının bir an önce gündeme gelmesi gerekiyor. Artık yazılı basın ikinci plana düştü. En büyük tehlike kontrol altına alınmamış dijital ortam” diye konuştu.

MEHLİKA TÜRKMEN: BASIN İLAN KURUMU BASININ YAŞAMASI İÇİN CANSUYUDUR

İGC Genel Sekreteri Mehlika Türkmen de söz alarak yerel medyaya destek olunması gerektiğini kaydederek, “Kontrol derken yayınları kontrol etme noktasında değil de sistemin kontrol edilmesi şekilde organize edilmesi daha doğru olur. Basın özgürlüğünde 153’üncü sıradayız. Basın İlan kurumu önemli bir kurum. Bu yıl için açıklanan bir destek miktarı yok. Yerel basının yaşaması için can suyudur basın ilan kurumu. Artış açıklanmadı. Bunu hızlandıracak ve yerel medyaya destek olacak artışın olması noktasında katkı önemli” dedi.

""

DİLEK BÜYÜKDAĞ: GÖREVİNİ HASSASİYETLE İCRA EDEN GAZETECİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, “Sizler sayesinde İzmirli hemşehrilerimle -buluşma fırsatı bulduk. Yaşadığımız çağ yalan bilginin ve dezenformasyonun had safhada olduğu ve normalleştirildiği bir dönem. Sizin göreviniz çok önemli. Kamuoyunun doğru bilgi alma hakkına sizlerin sayesinde kavuşması bu anlamda önemli. Mesleki ilkelerden, demokrasiden ödün vermeden görevlerini hassasiyetle icra eden gazetecilere teşekkür ediyoruz. Pandemi döneminde de bizleri doğru bilgiyle kavuşturdunuz. Emekleriniz için tekrar çok çok teşekkür ediyoruz” diyerek konuşmasına başladı.

BÜYÜKDAĞ: İKİ ÖNEMLİ PROGRAMA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ

İl Kadın Kolları Başkanı Büyükdağ, hayata geçirecekleri projeler hakkında da bilgi vererek, “İzmir’de 2 önemli programa ev sahipliği yapacağız. Bunlardan birisi kadınlarımızın girişimciliğini ve istihdamını arttırmak amacıyla önemli bir projemizin lansmanını gerçekleştireceğiz. Kadın odaklı çalışma yapan tüm kadın stk’ları davet edeceğimiz, kadın alanında yapacağımız çalışmaları değerlendireceğimiz bir program gerçekleştireceğiz” dedi.

CEMAL BEKLE: TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİNİN OLMAZ OLMAZI

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, gazetecilerin sürdürülebilir demokrasinin vazgeçilmesi olduğunu vurgulayarak, “Bizim sözümüz, elimiz oluyorsunuz. Çok daha geniş kitlelere iletiyoruz. Tarafsız ve özgür basının demokrasinin olmazsa olmazı. Birçok alanda da sahada da biraraya geliyoruz. Sürdürülebilir demokrasinin vazgeçilmezi. Bunun için ciddi mücadeleler veriyoruz. Ama fırsat eşitliği ve ayrımcılıkla mücadele önemli. Tematik alanlar sadece hitap ettikleri alanlarla ilgili olmuyor. Adana’da bir çadırda Romanların yaşadığı yerde şiddetle ilgili bir çalışma yapıyorduk, şiddeti sadece dövmek mi sanıyorsun demişti orada bulunan bir kişi. Çadırda yaşayan bu kadın şiddetin psikolojik boyutunu özetlemişti. Ciddi mücadeleler yapıyoruz. Farkındalık ortaya koyuyoruz. Ceyda vekilimiz de hep yanımızda. Kadın hakları konusunda ne zaman bir şey paylaşsak, kadınların daha katılımcı olmasıyla ilgili bize İzmir’de ve mecliste büyük destek veriyor” şeklinde bir konuşma yaptı.

KİMLER KATILDI? 

Basın toplantısına, toplantıyı organize eden AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’ın yanında; AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle ile AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ile basın yayın kurumlarının temsilcileri ile basın sektöründe çalışan editör ve muhabirler katıldı. 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP