DOLAR 33,0509 -0.09%
EURO 36,0167 -0.41%
ALTIN 2.548,91-1,98
BITCOIN 2127163-0,96%
İzmir
40°

AÇIK

üst menü altı
AK Partili Roman Vekil Cemal Bekle’den Purçu yorumu: ‘Sorumluluğumuz arttı’

AK Partili Roman Vekil Cemal Bekle’den Purçu yorumu: ‘Sorumluluğumuz arttı’

ABONE OL
19 Nisan 2023 18:29
AK Partili Roman Vekil Cemal Bekle’den Purçu yorumu: ‘Sorumluluğumuz arttı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP'den Roman kökenli milletvekili adayı gösterilmemesine tepki olarak bugün CHP'den istifa etti. Romanların mecliste CHP'den temsil edilmeyecek olması nedeniyle istifa ettiğini açıklayan Özcan Purçu, yoluna İzmir Bağımsız Milletvekili olarak devam edecek. Roman kökenli bir diğer milletvekili olan AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Purçu'nun istifası hakkında "AK Parti olarak sorumluluğumuz ve yükümüz arttı" değerlendirmesini yaptı. 

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun istifasına üzüldüğünü kaydeden AK Partili bir diğer Roman kökenli Milletvekili Cemal Bekle, Romanları temsilen kendisi ve Purçu'nun olduğunu belirterek, sorumluluğunun arttığını söyledi. 

 ''Özcan Purçu çok değerli bir vekil, yok sayılmak çok acı. Yıllarca bu ülkede bunun mücadelesini verdi" diyen AK Partili Roman kökenli İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Özcan Purçu'nun ardından mecliste Romanları temsil eden tek milletvekili olmasına sevinmediğini söyledi. 

YÜKÜMÜZ VE SORUMLULUĞUMUZ ARTTI 

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, mecliste 2 değil daha fazla Roman milletvekilinin bulunması gerektiğini vurgulayarak, "Yükümüz ve sorumluluğumuz arttı. Bundan önceki dönemde İzmir’i temsilen hatta Türkiye’yi temsilen 2 vekil vardı. Bu da üzerimizdeki sorumluluğu ve yükü arttırdı. Özcan Purçu çok değerli bir vekil, yok sayılmak çok acı yıllarca bu ülkede bunun mücadelesini verdi. Bizi yok sayan siyaset kurumuna rağmen. Bu anlamda Özcan’ın istifasının altında Romanların yok sayılması yatıyor.

''SADECE CHP'DEN DEĞİL DİĞER PARTİLERDEN DE VEKİL ÇIKMASINI İSTERDİK''

Sadece CHP değil diğer partilerden de MHP ve İYİ Parti’den de Roman Milletvekili adayı göstermelerini beklerdik ama olmadı. Eğer olsaydı bizi de mutlu ederdi. Çünkü bu toplumun tüm katmanlarıyla yapılması gereken bir süreç. 

2 DEĞİL 4-5 ROMAN VEKİL OLMASINI İSTERDİK 

İzmir’de 2 kişiydik ve tek kaldık. Biz bu sayının 2 değil 4-5 Roman milletvekili olmasını isterdik. Biz şu an da İzmir’de 1 vekillik konuşuyoruz. Bu süreçte de mümkün oldukça bunu koruyup daha kararlı bir politikaya devam edeceğiz. Şunu da söylemek isterim ki; AK Parti olarak hiçbir zaman -mış gibi yapmadık. Yaptığımız politikalar da milletimizin tamamını kapsayan politikalar oldu. Hiçbir zaman milletimizi ayaklar altına almadık. Bundan sonraki dönemde de AK Parti öznelinde Romanlar daha etkin rol alarak devam edecektir" diye konuştu. 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP