DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2157480-0,23%
İzmir
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Altay ve Altınordu bugün final için ter dökecek kalpler onlarla

Altay ve Altınordu bugün final için ter dökecek kalpler onlarla

ABONE OL
22 Mayıs 2021 09:49
Altay ve Altınordu bugün final için ter dökecek kalpler onlarla
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TFF 1'inci Lig'de Play-Off yarı final ilk maçında evinde İstanbulspor'u 3-2 mağlup eden Altay ile Samsunspor’u ilk maçta 1-0 mağlup eden Altınordu bugün deplasmanda rövanş mücadelesine çıkacak. Altay ile Altınordu ikisi birden finale yükselirse İzmir'in yeni sezonda Süper Lig'de bir takımla daha temsil edilmesi kesinleşecek.

Süper Lig’e yükselecek üçüncü takımın belirleneceği play-off yarı final maçlarının rövanş mücadeleleri bugün tamamlanacak. İki İzmir ekibi adlarını finale yazdırmak için ter dökecek.

ALTAY’A BERABERLİK BİLE YETİYOR
Altay’ın İstanbulspor ile oynayacağı maç Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda saat 18.00'da başlayacak ve müsabakada Ali Palabıyık düdük çalacak. Rakibiyle berabere kalsa bile adını finale yazdıracak İzmir ekibi, 1-0 ya da 2-1 yenilirse havlu atacak. Ev sahibi ekibin 90 dakikayı 3-2 üstün bitirmesi halinde uzatma dakikaları oynanacak. Bu bölümde de skor değişmezse seri penaltı atışlarına geçilecek. Altay, 3 ve üstü gol atarsa, İstanbulspor tur atlamak için 2 farkla kazanmak zorunda kalacak.

En son 2002-03 sezonunda yer aldığı Süper Lig'e 18 yıl sonra geri dönmeyen hedefleyen siyah-beyazlılar, finale yükselmesi halinde Yılport Samsunspor-Altınordu eşleşmesin galibiyle kupa mücadelesi verecek.

ALTINORDU’DA TEK EKSİK
Play-Off yarı finali ilk maçında evinde Yılport Samsunspor'u 1-0 mağlup eden Altınordu, finale kalmak için tüm kozlarını oynayacak. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Galibiyet ve beraberliklerde tur atlayacak kırmızı-lacivertliler, tek farklı gollü yenilgilerde de Samsunspor'u eleyecek. Karadeniz ekibi, 90 dakikada 1-0 üstünlük kurarsa, uzatma dakikaları oynanacak. Ek sürede skor değişmezse seri penaltılar finalisti belirleyecek. Samsun temsilcisi 2 farklı galibiyetlerde finale kalacak.

Altınordu'da ilk maçta kırmızı kart gören forvet Hüsamettin Yener, cezalı duruma düşmesi nedeniyle yarı final rövanşında görev alamayacak. İzmir'deki randevuda sakatlanarak oyundan alınan sağ kanat Ahmet İlhan'ın durumunun iyi olduğu ve forma giyebileceği öğrenildi.

51 YILLIK ÖZLEM
Ligde averajla ilk 2'nin dışında kalan Yılport Samsunspor'u eleyerek finale yükselmeyi hedefleyen Altınordu, turu geçmesi halinde İstanbulspor – Altay eşleşmesinin galibiyle Süper Lig'e yükselmek için karşı karşıya gelecek.  En son 1969-70 sezonunda Süper Lig'de yer alan İzmir temsilcisi hedefe ulaşması halinde 51 yıllık Süper Lig özlemini sona erdirecek. (DHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP