MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında devam eden dava süreciyle ilgili olarak yaptığı “ivedilikle karara bağlanmalı” açıklaması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Gazeteci Fatih Altaylı, Bahçeli’nin bu sözlerine katıldığını belirterek dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
Altaylı, “Geç adalet, adalet değildir. Suçluysa yargılansın, mahkum olsun. Suçsuzsa yargılansın, beraat etsin” ifadelerini kullandı.
İddianamenin bir an önce hazırlanması gerektiğini vurgulayan Altaylı, yargı sürecinin hızla tamamlanmasının kamu vicdanı açısından önemli olduğunu dile getirdi.
“İMAMOĞLU HAKKINDAKİ KARAR BERAAT OLACAKTIR”
İmamoğlu hakkında beraat kararı çıkacağına inandığını belirten Altaylı, “İmamoğlu hakkındaki karar beraat olacaktır. Çünkü ortada bir şey yok. Ne kadar hızlı, o kadar iyi. Üç ay içerisinde yani Temmuz, Ağustos’a kadar bitse, herkes işine gücüne baksa…” şeklinde konuştu.
CHP’nin İmamoğlu’nun aday olmaması durumunda yeni bir aday aramaması gerektiğini savunan Altaylı, “Biz bilmiyor muyuz? Mansur Yavaş da aday olabilir. Aday sıkıntısı çeken taraf AK Parti” dedi. Öte yandan, İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili alınan iptal kararının henüz yayımlanmadığını belirten Altaylı, “Mahkemeden dönme ihtimali bu yargıya rağmen var” ifadelerini kullandı.
Gazeteci Cem Küçük ise İmamoğlu davasına ilişkin hukuki sürecin zaman alacağını vurgulayarak, “Bu dava hemen sonuçlanmaz. İddianamenin hazırlanması 4-5 ayı bulur. Ardından bir yıl yargılama süreci, bir yıl istinaf, bir yıl da Yargıtay süreci olur. Gidiş geliş sürelerini de eklersek bu dava toplamda 3.5 ila 4 yılı bulur” değerlendirmesinde bulundu.
İlginizi çekebilir: Özgür Özel’den Sırrı Süreyya Önder’e geçmiş olsun mesajı