DOLAR 32,2825 0.01%
EURO 35,0349 -0.16%
ALTIN 2.473,160,30
BITCOIN 21410960,06%
İzmir
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Altın rekor tazeledi, Kapalıçarşı kuyumcusundan gram altın tahmini geldi!

Altın rekor tazeledi, Kapalıçarşı kuyumcusundan gram altın tahmini geldi!

ABONE OL
20 Mart 2023 15:44
Altın rekor tazeledi, Kapalıçarşı kuyumcusundan gram altın tahmini geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD'de başlayıp Avrupa'ya sıçrayan bankacılık krizinin ardından piyasalardaki belirsizlikler, güvenli liman olan altına talebi artırdı. Gram altın rekor üstüne rekor kırarken Kapalıçarşı kuyumcusu Kemal Tekneci, altın fiyatları tahmininde bulundu.

Küresel piyasalarda resesyon ve risk algısı altına talebi artırdı. Geçtiğimiz hafta ABD’de Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) ve New York merkezli Signature Bank'ın iflas etmesinin ardından yükseliş trendine giren altın haftanın ilk gününe de rekorla başladı.

Ons altın son 1 yılın en yüksek seviyesini gördü. 2 bin 9 dolar seviyesine kadar yükselen ons altındaki yükseliş, gram altına da yansıdı. Gram altın bin 232 lira seviyesinden işlem görüyor.

KAPALIÇARŞI HAREKETLENDİ

Altındaki yükseliş iç piyasaya da hareketlilik olarak yansırken, Kapalıçarşı’da gram altın bin 232 liradan, çeyrek altın 2 bin 16 liradan, yarım altın 4 bin 32 liradan, tam altın 8 bin 33 liradan satılıyor.

"FED FAİZ KARARLARI ETKİLİ OLUYOR"

Altındaki yükselişe ilişkin açıklamalarda bulunan Kapalıçarşı kuyumcusu Kemal Tekneci, "Yükselişle birlikte satışlar da geliyor. Altın somut olarak alınan bir maden. Bu açıdan güven duyuluyor. Ons altın 2 bin doları bir yıl önce görmüştü. Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz kararları altının fiyatlanmasında etkili oluyor" dedi.

"ALTINA SOMUT BİR TALEP VAR"

"ABD ve Avrupa’da bankacılık krizlerinin gündeme gelmesi altına talebi artırıyor" diyen Tekneci, "ABD’deki bankaların batma riskinin olması altının fiyatlarını yukarı yönlü hareketlendiriyor. Altına olan somut bir talep var, bu talep ons altını yukarı seviyeye çıkarıyor" diye konuştu.

ABD'DE BEKLENTİLER KARŞILANMADI

Öte yandan ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, martta aylık 3,6 puan azalışla 63,4'e gerilerken, beklentilerin altında kaldı. Bu dönemde piyasa beklentilerinin altında kalan tüketici güven endeksinin, 66,9 değerini alması öngörülüyordu. Tüketici güven endeksi, şubatta 67 seviyesinde gerçekleşmişti.

ENFLASYONDA BEKLENTİLER DALGALI

Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu, finans sektöründe devam eden türbülans ile ABD Merkez Bankasının (Fed) muhtemel politika tepkisine ilişkin belirsizlikler nedeniyle gelecek aylarda tüketicilerin enflasyon beklentilerinin dalgalı olabileceğini kaydetti.

GÖZLER FED'E ÇEVRİLDİ

Bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı faiz kararı altının yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP