DEMOKRAT GÜNDEM- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde kritik günler yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve Genel Başkan Özgür Özel’in olağanüstü kurultay kararı, parti içerisinde yeni bir süreci başlattı. Bu gelişmeler ışığında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ndan önemli bir birlik ve beraberlik çağrısı geldi.
“ORGANİZE KÖTÜLÜĞE KARŞI GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”
Aslanoğlu, yaptığı açıklamada özellikle İzmir örgütünün duruşunu ortaya koydu. “Tüm İzmir, tüm il yönetimimiz, tüm ilçe başkanlarımız, tüm örgütümüz ile organize kötülüğe karşı Genel Başkanımızın aldığı olağanüstü kurultay kararında arkasındayız” diyerek Özel’e tam destek verdiğini vurguladı.
YARINKİ ÖN SEÇİM VE 6 NİSAN KURULTAYI
CHP’nin yarın yapacağı cumhurbaşkanlığı ön seçiminde Ekrem İmamoğlu’nun tek aday olduğu belirtilirken, Genel Başkan Özgür Özel’in açıkladığı 6 Nisan’daki olağanüstü kurultay hazırlıkları da sürüyor. Özel’in “bu karar alınmasaydı, partiye kayyum atanacaktı” iddiası, sürecin hassasiyetini ortaya koyuyor.
“CUMHURİYET HALK PARTİSİ TESLİM ALINAMAZ”
Aslanoğlu, açıklamasında CHP’nin kimliğine de vurgu yaptı: “Cumhuriyet Halk Partisi Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisidir. Özgürlüğün, demokrasinin, adaletin yılmaz bekçisidir. Teslim alınamaz.” Aslanoğlu, özellikle parti içi bölünme beklentisi olanlara karşı da net bir mesaj verdi: “Bizden ayrışma bekleyenlere inat, birlik beraberlik içinde 6 Nisan’da kurultayımızdan tek yumruk olarak çıkacak, iktidara yürüyeceğiz.”
İzmir’de parti örgütünün bütünlüğünü koruduğu ve Genel Merkez’in kararlarına tam destek verdiği vurgulanan açıklamada, “Birliğimizi bozmaya çalışan bu sistemli kötülüğe karşı hep beraber savaşacağız. Ve mutlaka biz kazanacağız!” ifadeleri dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)