Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AYM’den Gezi Davası kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), 2013 yılında Ankara’daki Gezi Parkı protestolarına katıldıkları gerekçesiyle mahkum edilen sanıkların adil yargılama hakkının ihlal edildiğine hükmetti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 2013 yılında Ankara'daki Gezi Parkı protestolarına katıldıkları

Bu karar, sanıklar için yeniden yargılama kapısını aralıyor.

AYM, Gezi eylemlerine ilişkin başvuruyu inceleyerek, yerel mahkemelerin “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” (HAGB) kararı verdiği sanıkların adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini belirledi. Mahkemenin bu kararyla birlikte, ilgili sanıklar için yargılama süreci yeniden işletilecek ve adil yargılama ilkesinin sağlanması amaçlanacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan avukat Doğan Erkan, “AYM’nin bu karı, adil yargılama hakkı ihlalleriyle ilgili kritik bir emsal niteliğinde. Bu karar, hukukun üstünlüğü için atılmış önemli bir adımdır,” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ABD-Çin gerilimi son bulacak mı?

Demokrat Gündem