Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AYM, Turkcell’e “Pedofili destekçisi ve sansürcü” denilmesini ifade özgürlüğü saydı

Anayasa Mahkemesi, 2016’da çocukların cinsel istismara maruz bırakıldığı Ensar Vakfı’na

Anayasa Mahkemesi, 2016’da çocukların cinsel istismara maruz bırakıldığı Ensar Vakfı’na sponsor olan Turkcell’e yönelik bir yurttaşın “Pedofili destekçisi ve sansürcü” demesini ifade özgürlüğü olarak kabul etti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Ensar Vakfı’na sponsor olan Turkcell’e yönelik “Pedofili destekçisi ve sansürcü” denmesinin ifade özgürlüğü olduğuna hükmetti. 

Turkcell’e tepki gösterdi

Ozan Güven isimli bir yurttaş binlerce insan gibi 2016 yılında çocuklara yönelik cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na sponsor olan Turkcell’e tepki gösterdi. 

AYM, Güven’e 18 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti

Yurttaş, yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Pedofili destekçisi ve sansürcü Turkcell ile olan 16 yıllık sözleşmemi iptal ettirdim” ifadelerini kullandı. Ardından Turkcell 24 Ekim 2016’da Güven’e manevi tazminat davası açtı. Turkcell, kişilik haklarının zedelendiğini öne sürerken İstanbul Anadolu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Güven’in 500 TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. 

Güven, kararı avukat Sevgi Kalan Güvercin aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıdı. AYM oyçokluğuyla Güven’in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini belirtti. AYM, Güven’e 18 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.(birgün)

Önerilen haber: Anayasa Mahkemesi (AYM), anne tarafından soybağı reddi davalarının yolu açıldı

Aykut POLATLI