MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli anket şirketlerine tepki göstererek "Kimse bize yalan anketlerle ayar veremez, gözümüzü korkutamaz" dedi. Bahçeli, Rusya-Ukrayna savaşında silahların susmasına Türkiye'den başka hizmet eden ikinci bir ülke görülmediğini belirtti.
Bahçeli, Buça'daki katliam görüntülerine ilişkin "Bu olayın önü ve arkası dikkatle araştırılmalı" ifadelerini kullandı. Bahçeli, "Bugünkü şartlarda enflasyon artmış olabilir, hayat pahalılığından sızlanmalar görülebilir. Bunların hepsi geçicidir. Pirenin deve yapılmasına asla duyarsız, asla ilgisiz kalmayız, kalamayız" dedi.
MHP Lideri Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, partisinin kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'i ölümünün 25'inci yıl dönümünde anarak, "Bir ara bizim denizimizde yaşayıp, şimdilerde kendi yapay dereleriyle övünenlerin Merhum Türkeş Bey’i ağızlarına almaya ne hakları olacak ne de vefaları yetecektir" dedi.
'MHP, BARAJLARLA SINIRLANAMAZ'
MHP'nin 53 yıldır tuzakları bozduğunu ve Türk-İslam ülküsüne leke sürmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bıraktığını kaydeden Bahçeli, "Çünkü davamızın hisarları duayla yapılmış, şehadetlerle karılmıştır. Dün haklıydık, bugün haklıyız, Allah kerim, Allah şahit, yarın da haklı çıkacağız. Buna karşılık hakkımızı yiyenlerle, halkımızı incitenlerle, hakikatimizi inkar edenlerle hem bu dünyada hem de Ruz-i Mahşer'de mutlaka hesaplaşacağız. İkazen söylüyorum, Milliyetçi Hareket Partisi yüzdelere sığmaz, oranlara sıkışmaz, barajlarla sınırlanamaz. Türklüğün baraja takılacağını ileri sürenler akıl dağılması yaşayan, aidiyet ve ahlak buhranı geçiren münafıklar korosu, müstevli kalıntılarıdır" diye konuştu.
'ANKETLERİ YAPARKEN CHP'DE Mİ DOLAŞIYORSUNUZ'
Ardından partisi hakkındaki anket sonuçlarına tepki gösteren Bahçeli, "Devamlı servis edilen ve sistematik hale gelen algı operasyonlarıyla kamuoyu nezdinde partimizin eridiğini, gerilediğini, inişe geçtiğini yazan, çizen ve açıklayan kokuşmuş araştırma şirketleri, alayınıza soruyorum, siz anketleri yaparken CHP Genel Merkezi'nde mi dolaşıyorsunuz? Yoksa Kandil'de mi geziyorsunuz? Biliyoruz ki, güvenirliği sıfırlamış anketlerin, ahlaken iflas etmiş anketçilerin MHP'nin hakkını teslim etmeleri eşyanın tabiatına aykırı bir hezeyandır. Vaki MHP düşmanlığı şeytani emellerin sipariş verdiği bir düşmanlıktır. MHP'ye düşmanlık Türkiye'ye karşı açılmış ihanet ve melanet cephesinin tahkimidir. Bizim bu kirli tahkimat karşısında yegane direncimiz imanımız, irademiz ve millet sevdamızdır. Bu vesileyle lejyoner anketçilere, onlara ümit bağlayan siyasi işbirlikçilerine diyorum ki, bizim ölümüz bile sizin dirinizi, sizin hepinizi, sizin topunuzu yerle yeksan etmeye çok şükür yetecektir" ifadelerini kullandı.