Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Bahçeli’den seçim tarihi: Mayıs ayında bu işi bitirelim!

Seçim tarihi öne alınacak mı? TBMM'de makul tarihin uzlaşmayla belirlenmesi

Seçim tarihi öne alınacak mı? TBMM'de makul tarihin uzlaşmayla belirlenmesi çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim.' dedi.

Seçimlerin öne alınması tartışması sürerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Bahçeli, tartışmaların bir an evvel son bulmasını beklediklerini belirterek "Mayıs ayında bu işi bitirelim." ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''MHP, önümüzdeki baharda gerçekleşmesi gündemde olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimine hazırdır, başarıya inanmıştır. 15 Ocak Pazar gününden itibaren seçim gündemine girdiğimiz herkesçe malumdur.

SEÇİM TARİHİ ÖNE ALINIR MI?

Seçimin ne zaman yapılacağıyla ilgili tartışmaların bir an evvel son bulması, mevsim şartlarıyla birlikte uygun bir tarihin mutabakatla tespiti iyi niyetli beklentimizdir. Böyle bir karar çıkarsa bu durum bir erken seçim değil, seçim tarihinin güncellenmesi şeklinde yorumlanmalıdır. Kriz çıkarmanın, kavga iklimi yaratmanın ahlaken bir karşılığı olmayacağını görmek lazımdır. Muhalefet partileri bu yönde adımdan imtina ederse, cumhurbaşkanımız anayasa 116. madde 2. fıkra uyarınca seçimlerin yenilenmesine karar verebilecektir. MHP, iki alternatife de hazırdır. Cumhurbaşkanımız seçimlerin yenilenmesine karar verdiği anda, 60 günlük süre de işlemeye başlayacaktır.

'MAYIN AYINDA BU İŞİ BİTİRELİM'

Muhalefet şayet seçimlerden umut kesmemişlerse, ipe un sermeyi bir kenara bırakma düşüncesine sabitlenmemişlerse TBMM'de makul tarihin uzlaşmayla belirlenmesi önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı aziz milletimizin kutlu iradesine verelim. Uzlaşarak Türkiye'yi birlikte seçime taşıyalım.

'2023 SEÇİMLERİNİ RİSKE ATMAYACAĞIZ'

2023 seçimlerini riske atmayacağız. Gücümüz ne yetiyorsa çalışacağız. MHP ve Cumhur İttifakı'nın ulaşacağı sonuç fedakarlıkların, emeklerin, hane hane gezilerek yapılan görüşmelerin, göz nurlarının muhterem eseri olacaktır. Tüm dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Partimize verilecek her destek ve her oy bizim için siyasi namusumuzun bir belgesidir. Bizim ittifakımız ve davamız, umuttur, huzurdur, kardeşliktir, Türk milletinin ta kendisidir.

 

Demokrat Gündem