Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Balçova’da başkan vekilliği için kritik süreç: CHP’nin adayı belli oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in yerine yapılacak başkan vekilliği seçimi öncesinde, Cumhuriyet Halk Partisi grubu meclis üyesi Selahattin Yıldız’ı aday gösterme kararı aldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in

İzmir yerel yönetiminde hareketli günler yaşanıyor. Hakkında yürütülen adli soruşturma kapsamında “konutu terk etmeme” adli kontrol şartı getirilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in yerine geçecek isim için ilk somut adım atıldı.

İzmir Valiliği’nin 10 Temmuz 2026 Cuma günü saat 10.00 için belirlediği olağanüstü meclis toplantısı öncesinde toplanan CHP grubu, belediye başkan vekili adayını resmi olarak netleştirdi.

ZİRVEDEN ORTAK ADAY KARARI ÇIKTI

Seçim stratejisini belirlemek üzere bir araya gelen CHP üst yönetimi ve yerel temsilciler, adaylık sürecini tek bir isim üzerinde uzlaşıyla tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen basına kapalı grup toplantısında, sürecin yönetimi ele alındı. Yapılan müzakereler ve değerlendirmeler sonucunda, meclis grubunun ortak adayı olarak Selahattin Yıldız ismi üzerinde fikir birliğine varıldı.

Balçova’da başkan vekilliği için kritik süreç: CHP’nin adayı belli oldu

OLAĞANÜSTÜ MECLİSİ EN YAŞLI ÜYE AÇACAK

Alınan grup kararı doğrultusunda, aynı zamanda belediye meclisinin en yaşlı üyesi sıfatını taşıyan Selahattin Yıldız, 10 Temmuz’daki olağanüstü oturumu meclis başkanı olarak açacak. Yıldız, oturumun başlamasının ardından CHP grubunun resmi belediye başkan vekili adayı olarak oylamaya katılacak.

Balçova Belediye Meclisi, İçişleri Bakanlığı ve İzmir Valiliği’nin koordinasyonunda yasal süreci tamamlamak ve yeni başkan vekilini seçmek üzere önümüzdeki cuma günü saat 10.00’da tek gündem maddesiyle toplanacak.

Demokrat Gündem