DOLAR 32,6278 0.17%
EURO 35,3986 0.24%
ALTIN 2.504,821,53
BITCOIN 1847348-2,75%
İzmir
32°

AÇIK

üst menü altı
Başkan Arda'dan AK Partili Sürekli'ye yanıt: 'Ne destek… Ne açıklama…'

Başkan Arda'dan AK Partili Sürekli'ye yanıt: 'Ne destek… Ne açıklama…'

ABONE OL
24 Ağustos 2021 15:32
Başkan Arda'dan AK Partili Sürekli'ye yanıt: 'Ne destek… Ne açıklama…'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın başlattığı Duran Adam eylemini eleştirdi. Sürekli’nin açıklamalarına yanıt veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Benim sorumluluğum zaten kamuoyunun dikkatini çekmekti. Son derece masum bir istek, burası temizlensin!” dedi. 

DEMOKRAT GÜNDEM- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen nükleer atıkların bulunduğu Gaziemir’deki alanın bir an önce atıklardan temizlenmesi amacıyla başlattığı ‘Duran Adam’ eylemini eleştirdi. 

AK Parti İl Başkanı Sürekli, “Bir belediye kamu sorumluluğunun bulunduğu bir sorunun çözümü için kürsüden seslenemez! Bakanlığımız Gaziemir’deki kurşun fabrikasının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için yoğun çaba içerisindedir. El birliğiyle çözülebilecek her sorunda bunu yapacaklarsa Duran Adam’dan hiçbir farkları kalmayacak” şeklinde bir çıkış yaptı. 

Demokrat Gündem’e konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise açıklamayı ilginç ve şaşırtıcı bulduğunu belirterek, Duran Adam eylemi ile yapmaya çalıştıkları tek şeyin kamuoyunun dikkatini çekmek ve sorunun bir an önce bertaraf edilmesi için kamu kurumlarının harekete geçmesini sağlamak olduğunu söyledi. 

‘SON DERECE MASUM BİR İSTEK, BURASI TEMİZLENSİN!’

Başkan Arda, “Kerem Beyin açıklamalarını okumadım ama benim sorumluluğum zaten kamuoyunun dikkatini çekmekti.  Yasal olarak beni aşan bir olay. Ben zaten siyasi bir dil kullanmadan, buradaki nükleer atıklarla ilgili tehlikeyi yeniden  gündeme getirip temizlenmesi için kamuoyu baskısı yaratmaya çalışıyorum. Son derece masum bir istek. burası temizlensin!” dedi. 

‘SADECE 14 YILLIK MÜCADELEYİ ANIMSATTIM, GÜNDEMDE OLMASINI İSTEDİM’

Kendisinin yasal olarak bölgenin atıklardan temizlenmesiyle ilgili bir yetkisinin ve hakkının olmadığını kaydeden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “O bölgenin temizlenmesiyle ilgili yasal hakkım da yok, mali gücümün yetme şansı da yok.  Kötü bir dil asla kullanmadım ama yasal olarak benim ilçe belediyesi olarak yapacağım bir şey yok zaten. Bu toprakların ait olduğu ilçenin belediye başkanı olarak hükümete çağrıda bulunuyorum sadece. Ben orada durmasaydım hiç kimsenin haberi olmayacaktı. Ben sadece 14 yıllık mücadeleyi hatırlattım, gündemde olmasını istedim” diye konuştu. 

‘BİZİ TATMİN ETSİNLER, İÇİMİZİ RAHATLATSINLAR, YÜREĞİMİZE SU SERPSİNLER’

AK Parti İl Başkanı Sürekli’nin “Elbirliğiyle çözülebilecek her sorunda bunu yapacaklarsa” ifadelerine de yanıt veren Başkan Halil Arda,  açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bize ne bir şey sordukları ne de destek istedikleri var. Ne de yoğun çabalarının ne olduğuna dair açıklamaları var. Ne yapıldığına dair bizi tatmin etsinler, içimizi rahatlasınlar, yüreğimize su serpsinler.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP