DOLAR 32,9673 0.02%
EURO 35,8871 0.22%
ALTIN 2.529,330,05
BITCOIN 2243517-1,09%
İzmir
38°

AÇIK

üst menü altı
Başkan Arda'dan o karara ilk tepki: 'Bu düpedüz siyasi bir karardır'

Başkan Arda'dan o karara ilk tepki: 'Bu düpedüz siyasi bir karardır'

ABONE OL
5 Ocak 2023 13:14
Başkan Arda'dan o karara ilk tepki: 'Bu düpedüz siyasi bir karardır'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davanın duruşma sonunda mahkemenin 1 yıl 15 gün ceza verilen ancak kararın açıklanması hükmü geriye bırakılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kararı değerlendiren bir açıklama yaptı. Başkan Arda, “Bu düpedüz siyasi bir karardır” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-Gaziemir Belediyesi önünde bir basın açıklaması yapan Başkan Halil Arda, kararı siyasi’ olduğunu söyledi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın karara ilişkin ilk değerlendirmesi, “Bir ceza aldık 1 yıl 15 gün. Bu vicdanlara sığmaz, bu kararı kabul edemeyiz, bu düpedüz siyasi bir karardır” şeklinde oldu.

Mahkemenin verdiği kararı Mevlana’nın verdiği sözü anımsatarak değerlendiren Başkan Halil Arda, hiçbir gücün Gaziemir’e hizmet vermeyi engelleyemeyeceğini söyledi.

""

"GİDİŞAT LEHİMİZDE DİYE SAVCI VE HAKİMİ DEĞİŞTİRDİLER"

Mahkeme sürecinde lehinde karar verilecek olması olasılığı nedeniyle savcı ve hakimin değişitrildiğini savunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Ayağımıza batan dikenler aradığınız gülün habercisidir’ der Mevlana. Çok önemli bir görevi icra ediyoruz. CHP’nin sandıkta kazandığı başarıyı içine sindiremeyenler, canla başla çalışmamızı içinde sindiremeyenler tüm CHP’li Belediyeli başkanalar yönelik baskıyı burada da yapmaya çalıştılar. Asla kabul etmediğimiz bir dava ile karşı karşıya kaldık. Maalesef gidişat lehimizde diye savcı ve hakimi değiştirdiler. Eğer aleyhte bir karar çıkacaksa kendilerine yakın bir hakim atanıyor, AK Parti bunu hep yapıyor. Bir ceza aldık 1 yıl 15 gün bu vicdanlara sığmaz, bu kararı kabul edemeyiz, bu düpedüz siyasi bir karardır” diye konuştu.

Mahkeme sürecinde yanında olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İBB Grup Başkanvekili Murat Aydın’a teşekkür eden Başkan Arda, karar nedeniyle üzgün olmadığını, verilen cezanın CHP’li belediyelere yönelik bir gözdağı olduğunu kaydetti.

""

"ASLA ÜZGÜN DEĞİLİM, AKSİNE GURURLUYUM"

Başkan Arda, açıklamasının devamında,  “Asla üzgün değilim Gaziemir’e hizmet etmemizi hiçbir güç engelleyemez. Aksine gururluyum. İstanbul’da  Ekrem Başkan’a yapılan şey de tamamen siyasi bir cezadır ve bu cezalar CHP’li belediyelerin üstünde yaratılmak istenen olumsuz bir algı çalışmadır, bu hesabın bize ait olmadığını dava sürecinde dile getirdik, emniyet siber savcısı da bunu söyledi, ABD’ye 2 kez yazı yazıldı, ikisinde de cevap geldi. Burada da bizim suçlu olmadığımız görülüyordu ama değişen hakim bugün aleyhimizde bir karar verdi. Bu burada bitmeyecek, bizim Gaziemir’e olan aşkımız devam ettiği müddetçe görevimizin başındayız. Bizi suçlayanlar hayal kırıklığı yaşadı, Gaziemir’i nasıl yönettiğimizi herkes biliyor, tüm borçlarımızı kapattık, çalışanlarımızı mağdur etmedik, bir kuruşun dahi hesabını tuttuk ve böyle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"GAZİEMİR İÇİN CANLA BAŞLA AŞKLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 Cumhuriyetin 100. Yılı atamızın mirasını daha ileriye taşımak için coşkuyla 100 yılımızı kutlayacak ve tıkır tıkır da çalışmaya devam edeceğiz. Bizi hiçbir güç bu görevi yapmaktan alı koyamayacak. Hayal kırıklığına uğrayanlar içinde üzgünüm onlar da yanımızda yer alarak Gaziemir için çalışmaya destek olmaya çalışsınlar” diyen Başkan Halil Arda, “Bu defter burada kapanmıştır. Gaziemir için canla başla, aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Yatırımlarımız bir birer yürüyor. Gaziemir Metrosu hızla yürüyor, Aktepe Emrez’de kentsel dönüşüm yürüyor,  nükleer atıklarla ilgili yeni gelişmeler var, şeffaf bir şekilde vatandaşımız bu konuda bilgilendirilsin istiyoruz ve şimdi görevimizin başına dönüyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP