DOLAR 32,8623 0.15%
EURO 35,2815 0.16%
ALTIN 2.497,720,34
BITCOIN 2122529-0,65%
İzmir
33°

AÇIK

üst menü altı
Başkan Batur'dan Gültepe planı açıklaması: 'Bugün başlıyoruz, meclise gelecek, askıya çıkacak'

Başkan Batur'dan Gültepe planı açıklaması: 'Bugün başlıyoruz, meclise gelecek, askıya çıkacak'

ABONE OL
25 Ocak 2022 15:05
Başkan Batur'dan Gültepe planı açıklaması: 'Bugün başlıyoruz, meclise gelecek, askıya çıkacak'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehir Plancıları Odası'nın açtığı dava sonucu iptal olan Gültepe Planları ile ilgili olarak katıldığı bir radyo programında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, oda yetkililerine sitem edip zaman kaybı yaşandığı belirtti. Planlara bugün yeniden başlayacaklarını açıklayan Başkan Batur, "Gültepe planlarına bugün başlıyoruz. Start verdik. Rica ediyorum. Ya biz gidelim ya onlar gelsin. Oturalım. Nerede sıkıntı var hep birlikte çözelim. Vatandaş mağdur oluyor" diye seslendi. 

DEMOKRAT GÜNDEM-Katıldığı programda iptal edilen Gültepe Planları hakkında değerlendirme yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,  "Depremin ne zaman olacağı belli değil. Elimizi hızlı tutmamız lazım. Bin gün geçmiş. Bin gün önce Gültepe planlarına başlamışız… Koltuğa ilk oturduğumuzda çalışmalara başladık. ŞPO sağ olsunlar dava açıp planı durdurdular" dedi. 

GÜLTEPE PLANLARINA BUGÜN BAŞLIYORUZ

Plan çalışmasına bugün yeniden başlayacaklarını kaydeden Başkan Batur, "Odalarla biz masada oturamadıysak kimse oturamaz. Şehir Plancıları Odası (ŞPO) bu konularda daha samimi olması lazım. Gültepe planlarına bugün başlıyoruz. Start verdik. Rica ediyorum. Ya biz gidelim ya onlar gelsin. Oturalım. Nerede sıkıntı var hep birlikte çözelim. Vatandaş mağdur oluyor. Bir şeyi yapmak o kadar zor ki! Bizlerle anlaşamazlarsa kimle anlaşacaklar? Felsefe, görüş olarak yan yanayız. Meclise getireceğiz, askıya çıkacak. Ama zaman kaybı” diye konuştu. 

MAHKEME KARARINI BEKLİYORUZ

"Mimarlar odasının üyesiyim. Görüş de aldık. Planı anlatmışız. Eleştirileri getirin demişiz. Odalarla biz masada oturamadıysak kimse oturamaz.  ŞPO bu konularda daha samimi olması lazım. Mimarlar odasına Beştepeler planını sunduk. Teşekkür ettiler. Görüş sorduk. Bilgilendirmişiz. Ne cevap veren var ne bilgi veren var. Biraz samimi olmamız lazım" diyen Başkan Batur, açıklamalarını, "Odalarla yıllardır çalışan bir belediye başkanıyım. Omuz omuza hizmet edeceğiz. Hatamız olabilir. ‘Şu olmadı’ diyebilirler. Yapalım. Beştepeler planlarıyla ilgili mahkeme kararını bekliyoruz. Gültepe’nin yolu yol parkı park değil. Yapılacak çalışmaları halkımız hak etmiyor mu?" şeklinde sürdürdü. 

Konak'ın Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur ve Cengiz Topel mahallelerini kapsayan planlar tamamlanmış ve askı süreci başlatılmıştı. Odanın açtığı dava sonucu planlar iptal edilmişti. 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP