DOLAR 33,0614 -0.06%
EURO 35,8327 -0.01%
ALTIN 2.531,33-0,16
BITCOIN 2231155-0,55%
İzmir
37°

AÇIK

üst menü altı
Başkan Soyer, büyükşehir personeli ile buluştu: ‘Bir sonraki bayramı 14 Mayıs’a bırakın, asıl bayram o zaman’

Başkan Soyer, büyükşehir personeli ile buluştu: ‘Bir sonraki bayramı 14 Mayıs’a bırakın, asıl bayram o zaman’

ABONE OL
19 Nisan 2023 11:55
Başkan Soyer, büyükşehir personeli ile buluştu: ‘Bir sonraki bayramı 14 Mayıs’a bırakın, asıl bayram o zaman’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Tunç Soyer, belediye personelleri ile meclis salonunda bayramlaştı. Başkan Soyer, personellerin tek tek elini sıktı, fotoğraf çektirdi. Bayramlaşma töreninde konuşan Soyer, “Bir sonraki bayramı 14 Mayıs’a bırakın. Asıl bayram o zaman olacak” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM- HABER MERKEZİ- EMİN ŞANLI- Ramazan bayramı öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda personelleri ile bayramlaştı. Personellerle tek tek el sıkışan Soyer, kürsüden konuşma yaptı.

ASIL BAYRAM 14 MAYIS’TA

Değişim için heyecanlı olduğunu belirten Soyer, “Demokrasi sadece 5 yılda bir sandığa gitmek değil. Demokrasi şeffaflık, hesap verebilirlik, hukukun üstünlüğü, adalet, bağımsızlık, eşitlik demektir. Demokrasinin altına bütün bu erdemleri koyabilirsiniz. Bazı ülkeler vardır demokrasi değildir ama refah ülkesi gözükür. Demokrasisiz kalkınmak mümkün ama o ülkenin ürettiği refah sadece bir kısmı zenginleştirir.

Onun kalan kısmında yoksulluk olur aynı bizde olduğu gibi. Bu ülkenin kaynakları herkesi doyuracak kadar zengin ama neden bu yoksulluk yaşanıyor? Çünkü bütün kaynaklar oligark denilen bir elit zümrenin ekmeğine gidiyor. Öncelik burada İzmir’e düşecek. Bunu bizim kadar başarabilecek hiçbir belediye yok. Değişimlerin öncüsü olmuş bu şehir bunu da başaracak. Asıl bayramı bir sonraki 14 Mayıs’a bırakın asıl bayram o zaman olacak” diyerek ilk defa halkın iktidara bu kadar yakın olduğunu hissettiğini söyledi. 

""

BU KADER DEĞİL

Yoksulluğun kader olmadığını söyleyen Soyer, “15 Mayıs sabahı yaşayacağımız demokratik devrimle bu hikâye farklı seyir edecek. Bu ülkenin ürettiği kaynaklar adil bir şekilde paylaştırılacak. Bunun için çok heyecanlıyım. İlk defa halkın iktidara yakın olduğunu hissediyorum. Çok heyecan verici. O kadar çok kaybımız var ki bu inançla yitip giden Sabahattin Alilerden tutup Deniz Gezmişlere kadar çok fazla var. Hem Mustafa Kemal Atatürk’ten başlayarak bugüne kadar yitirdiğimiz tüm hak hukuk vicdan sahiplerine tüm kahramanlara iyi insanlara borcumuz var” dedi.

İKTİDAR BELEDİYELERİ GİBİ OLMAYACAĞIZ

İktidar belediyesi olmanın farklı olacağını belirten Soyer, “Bütün kalbimle inanıyorum ki iktidarın belediyesi olduğumuz vakit bizim önümüzde duracak hiçbir şey yok. Bizi sınırlayan hakkımızı gasp eden, vermeyen o kadar çok şey var ki çoğunu zaten biliyorsunuz. Ama bu hikâye değişecek ama asla bugünkü iktidar belediyeleri gibi olmayacağız. Ayrımcılık yapan kutuplaştırmaya hizmet eden, kendine oy vermeyeni dışlayan olmayacağız. Bütün İzmir’i kucaklamaya devam edeceğiz. Hiç kimseyi dışarıda bırakmadan bunu yapacağız ve aramızdaki fark bu olacak” dedi.

""

BÜTÜN DÜNYA İÇİN İLHAM VERİCİ OLACAK

Değişimin bütün dünyayı umutlandıracağını söyleyen Soyer, “20 yıldır bastırılmış, sindirilmiş, nefes alamaz hale gelmiş bir toplum, üzerindeki baskıdan kurtulacak ve bu tamamen demokratik biçimde gerçekleşecek. Bu hikâye sadece Türkiye için değil bütün dünya için ilham verici değişim olacak. Dünyanın her yerinde otoriter iktidarlar güç kazanıyorlar, iktidar sürelerini uzatıyorlar ama herkes için dünyanın mazlum halkları için bir umut olacak. 15 Mayıs sabahı alın teri döken insanlar için umut olacak. Aynı 100 yıl önce Atatürk’ün yaptığı gibi. Onun yaptığı mazlum insanların iktidarını açan cumhuriyetin ilanında olduğu gibi. Bu sefer de o cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracak” diyerek demokratik devrimi gerçekleştireceklerini söyledi.

TOPLUMLARINDA RİTMİ VAR

Doğa ile toplumların benzediğini belirten Soyer, “Türkiye değişecek göreceksiniz. Türkiye aslında hızla değişiyor. Doğanın rutin ritmi var bazen dışarı çıkıyor. Hızlandığını yavaşlandığını görüyoruz. Zaman zaman hızlanıyor. Toplumların da ritmi var. O da hızlanıyor. Doğaya benziyoruz çünkü doğanın ta kendisi olduğumuz için. Öyle bir dönüşümün hızlanmanın eşiğindeyiz. Bahar geldiğinde çiçekler patlar gibi toplumdaki enerji de bir devrim olarak patlayabiliyor. O devrim halk devrimi demokrasi devrimi olabiliyor. Bizim peşinde durduğumuz şey otoriter iktidarın demokratik bir şekilde sandıklarda gitmesi” diyerek 15 Mayıs sabahı bunu yaşayacaklarına inandığını belirtti.

TUNÇ SOYER KONUŞMASININ SATIR BAŞLIKLARI:

– Son faaliyet raporu toplantısında bana kabiliyetsiz belediye garabet belediyesi gibi çok ağır şeyler söylenmişti. Bir şeyler taş gibi göğsümüze oturur ya o kadar ağır geldi. Görevimin dördüncü süresi dolarken çok iftihar ediyorum. Bu kurumla, sizlerle beraber olmaktan, böyle bir sorumluğu üstlenmiş olmaktan gurur duyuyorum.

""

– İBB kalitesinin çalışmalarının çok farklı olduğunu görüyorum. Gerek 11 büyükşehir belediyesi ile gerek deprem bölgesinde yaptığımız çalışmalarda gerek diğer bölgelerimize gönderdiğimiz hizmetlerle bunu görüyorum. Emin olun ki İBB’nin farkı var. Hangi belediye ile karşılaştırırsanız karşılaştırın. Ben objektif karşılaştırma yapmayı seviyorum. Emin olun ki farklıyız. Bu benim değerlendirmemin ötesinde cereyan ediyor. Dün sabah Hilton’da konuk ettiğimiz depremzedelerle bir araya geldik. Söyledikleri hayır dualarının takdir cümlelerinin ben bu kadar güzel şeyler duymadım.

– Oradaki arkadaşlarımız nasıl kendi ailelerini hizmet ediyormuş gibi onlara hizmet ediyorlar. Bana öyle anlattılar. Bana da gururunu yaşamak kaldı. Ben o arkadaşlarıma şunları yapın bunları yapın demiş değilim. Ama o arkadaşlarım vicdani sorumluluk ile aldılar ve kendi ailelerine hizmet veriyor gibi hizmet etmişler. Bu örnekler çoğaltılabilir.

""

– 4 sene önce göreve geldiğimde bu duyguları taşımıyordum. 4 senede beni değiştirdiniz. Size olan inancım takdirim tarif edemeyeceğim kadar büyüdü. Hepinize minnettarım. Tembel olan daha az çalışan dedikodu seven arkadaşımız elbette vardır. Bu toprağın insanlarız. Benzer değerlere sahibiz. Ama çoğunluğun çok erdemli olduğunu söyleyebilirim size. Aile terbiyesi almış ve İzmir’e sahip çıkma duygusu ile çalışıyor. Hiç kimse sadece kendi ekmek paramı kazanayım gerisi benim derdim değil demiyor. Herkesin yaptığımız işe saygı duyduğunu düşünüyorum.
 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP