DOLAR 32,6486 0.23%
EURO 35,3573 0.12%
ALTIN 2.478,230,45
BITCOIN 1775158-7,47%
İzmir
29°

AÇIK

üst menü altı
Başkan Soyer: İzmir’in vicdanını temsilen buradayız

Başkan Soyer: İzmir’in vicdanını temsilen buradayız

ABONE OL
10 Temmuz 2022 22:55
Başkan Soyer: İzmir’in vicdanını temsilen buradayız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Srebrenitsa Soykırımı'nın yıldönümü nedeniyle beraberindeki heyetle Bosna-Hersek'e giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa'nın merkezinde yaşanan katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

Başkan Soyer konuşmasında İzmir vicdanı vurgusu da yaparak, “Aslında komutandan ziya bir filozof. Avrupa tarihi boyunca yaşadığı en büyük katliamlardan birinde mağdur olmuş milletine halkına sahip çıkmaya çalışmış büyük lider. 21’ncü YY’da Avrupa’nın göbeğinde olması trajedinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bu nedenle onu bugün anmaktan hem acı duyuyoruz hem de hatırlatmak gibi bir görevimiz olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Biz İzmir’den buraya gelirken aslında İzmir’in vicdanını temsilen buradayız. İzmir’in vicdanını diri tutmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

""

BÖYLE ACILAR YAŞANMASIN 

Bosna-Hersek programı kapsamında önce basın mensupları ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle biraraya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir'e, Türkiye'ye burada yaşanan soykırımın farkındalığını hatırlatmak istiyoruz. Bu bayram vesilesiyle İzmirliler hatırlamalılar, farkına varmalılar ki; burada büyük bir katliam yaşandı ve bu unutmamalı. Unutulmamalı ki barış daha erişilebilir olsun, daha ulaşılabilir olsun. Böyle acılar yaşanmasın” dedi. 

""

Basın mensupları ve STÖ temsilcileriyle buluşmanın ardından Kovaçi Şehitliği'ne giden Başkan Soyer, burada Aliya Izzetbegoviç’in kabrini ziyaret ederek, çelenk bıraktı. Başkan Soyer, kabristan ziyareti sonrası beraberindeki heyet temsilcileri ile  Başçarşı Turu, Markale Pazarı Ziyareti, Sonsuz Ateş Anıtı Ziyareti, Ferhadiya Caddesi ve Katedral Ziyareti ve Milli Kütüphane’yi ziyaret etti. 

Günün sonunda ise İzmir basını temsilcileri ile birlikte Milli Kütüphane önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

""

KİMLER KATILDI?

Düzenlenen ziyarete İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra, CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, CHP Meclis Üyesi, Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Atila Baysak, CHP Meclis Üyesi Taner Kozanoğlu, İYİ Parti Meclis Üyesi Sedat Sarı, DEVA Partisi  Nezihi Özuzar, AK Parti Meclis Üyesi Ertuğrul Akgün, AK Parti Meclis Üyesi Fikret Mısırlı, İBB Dış İlişkiler ve Turizm Daire Başkanı Gökçe Başkaya, Buca Rumeli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Furkan Atan, Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Nurettin Çam, Halil Beyli Bosna Hersek Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Evcim, İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Birol Özkardeşler, İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Ömer Ok Bibiç, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Esat Yılmaz, İzmir Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Barbaros Reşat Taşser ve İzmir Basınının 12 temsilcisi katıldı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP