DOLAR 32,3716 0.03%
EURO 34,8058 -0.05%
ALTIN 2.394,59-0,08
BITCOIN 19290503,87%
İzmir
24°

AÇIK

üst menü altı
Başkan Soyer, Türkiye'ye örnek olacak tesisi açtı: Dezavantajlı gruplara fırsat eşitliği sağlayacak

Başkan Soyer, Türkiye'ye örnek olacak tesisi açtı: Dezavantajlı gruplara fırsat eşitliği sağlayacak

ABONE OL
7 Haziran 2021 18:54
Başkan Soyer, Türkiye'ye örnek olacak tesisi açtı: Dezavantajlı gruplara fırsat eşitliği sağlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi'nin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kadın-çocuk-genç-engellilere hizmet verecek olan yerleşkede pek çok hizmetin tek çatı altında toplandığını söyledi. Başkan Soyer, “Herkesin eşit ve adil biçimde kamusal hizmetlere erişim için çalışmaya devam ediyoruz. Bu merkez bu kararlılığımızın sembollerinden biri olacak” dedi. 

DEMOKRAT GÜNDEM- Örnekköy'de hizmet verecek olan Sosyal Projeler Yerleşkesi'nin açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerleşkenin birçok kadınlar, çocuklar, gençler, engellilere yönelik pek çok hizmeti bir arada verecek olan tesisin Türkiye'ye örnek bir tesis olduğunu belirtti. 

TUNÇ SOYER: 'KARARLILIĞIMIZIN VE MÜCADELEMİZİN SEMBOLLERİNDEN BİRİ OLACAK'

"İnsanların doğuştan kazandıkları haklar vardır. Hiçbir ayrım gözetmeden, bütün insanlara aittir bu haklar. İnsan onuruna yaraşır biçimde yaşamak, barınmak, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanmak, sağlıklı gıdaya erişmek, düşünce, inanç ve ifade özgürlüğüne sahip olmak bunların başında geliyor. Biz, başta dezavantajlı vatandaşlarımız olmak üzere İzmir’de yaşayan herkesin, eşit ve adil biçimde kamusal hizmetlere erişimi için büyük bir kararlılıkla, çalışıyoruz. Hiç kuşkum yok ki, Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi bu kararlılığımızın ve mücadelemizin sembollerinden biri olacak, İzmir’de yaratmak istediğimiz geleceğe ışık tutacak" diyen Başkan Soyer, "Yerleşkemizin kadınlara, gençlere, çocuklara, engelli bireylere ve elbette tüm İzmirlilere hayırlı olmasını temenni ediyor; bu önemli projemizi hayata geçiren Sosyal Projeler Dairemiz nezdinde, çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Burası gerçekten mezbeleliğe dönüşmüş bir yapıydı, her santimetrekaresi gelecek nüfuslara aktarılabilecek bir kampüs haline getirildi. Yerleşkemizin engelli bireylere, kadınlara, çocuklara ve tüm İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

""

'ÜLKEMİZE ÖRNEK OLACAK BİR PROJEYİ DAHA KAZANDIRMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM'

Yerleşkenin açılışında konuşan Başkan Tunç Soyer, "Bugün “Eşit Bir Yurttaşlık Mümkün” vizyonumuz ile bir ilki daha gerçekleştirmenin, ülkemize örnek olacak bir projeyi daha şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kütüphaneden etüt salonları, yoga atölyesi, sinema ve konferans salonlarına kadar pek çok üniteyi bir araya getiren bu benzersiz tesisi bugün hizmete sokmuş oluyoruz. Sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan hizmetlere erişimde, dezavantajlı konumda olan kadın, çocuk, genç ve engelli bireyler için bir fırsat eşitliği sağlayacak birimleri, burada, tek bir yerleşke de bir araya getirmiş olduk. Kadınların güçlenmesi, toplumsal yaşamdaki varıyetini görünür kılmak, katılımını artırmak için ortak yaşam ve dayanışma merkezi olarak tasarladığımız, “Güçlü Geleceğin Anahtarı” sloganıyla kapılarını açan anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi, yerleşkemizin lokomotifi olarak öne çıkıyor. Bu merkezimizde; toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın sağlığı, şiddetle mücadelede önleyici tedbirler, ayrımcılık, iletişim gibi konularda, kadınlara pek çok eğitim veriliyor. Anahtar birimimizde kadınlar için ayrıca istihdam ve girişimcilik kursları, psiko-sosyal destek hizmetleri ve hukuki danışmanlık ile spor ve sanat etkinlikleri yer alıyor" dedi. 

'BİZE İNANAN BİRÇOK ARKADAŞIMIZIN EMEĞİ VAR'

Mezbelelik halindeki binanın her santimetrekaresinin yeniden planlanarak yapıldığını dile getiren Başkan Soyer, emeği geçenlere tek tek teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Soyer,  "Bu kampüsün hazırlanmasında başta genel sekreterimiz olmak üzere, genel sekreterimiz yardımcımıza ve tüm mesai arkadaşlarıma büyük teşekkür etmek istiyorum. STK'larımız var. Bize inanan birçok arkadaşımızın çok emeği var. Değerli eşime de çok teşekkür ediyorum. Onun da çok emeği var. Tüm İzmirlilere yerleşkemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. 

""

KADINLAR MESLEK ÖĞRENİRKEN ÇOCUKLARINI MASAL EVİNE BIRAKABİLECEK 

Yerleşkede 3-6 yaş arası çocuğu bulunan kadınların istihdama katılması için düzenlenecek kurslara katılırken çocuklarını yerleşke kampüsünde bulunan Masal Evi'ne güvenle bırakabileceğini anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerleşkede 7-14 yaş grubu ve gençler ile engelliler için de birimler olduğunu dile getirdi. 

ANAHTAR BÜTÜNCÜL HİZMET MERKEZİ YERLEŞKENİN LOKOMOTİFİ OLACAK 

Soyer, yerleşkede yürütülecek hizmetler hakkında şu bilgileri verdi: “Genç İzmir”de ise, gençlerin sesini, coşkusu ve heyecanını, kent yaşamına dahil edebilecekleri bir ortam yarattık. Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi ve Örnekköy'deki Genç İzmir merkezimizde gençler birçok faaliyete erişebilecek. Engelsiz İzmir hedefimiz doğrultusunda, Limontepe’nin ardından Farkındalık Merkezimizin ikincisini yine burada açıyoruz. Farkındalık Merkezi’nde, engelli bireylerin sosyal yaşama katılımını artırmak ve günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklara dair toplumun tüm kesimlerindeki farkındalığı ve toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçlayan faaliyetler yürütülecek. Yerleşkemizdeki en önemli birimlerden biri, İzmir Dokunulabilir Engelsiz Modern Sanatlar Müzesi (İZDEM). Müzemizde; İdol Sanat Evi sanatçıları tarafından çalışılan 44 adet seramik kabartma tablo ile beraber dünyaca ünlü pek çok sanatçının eseri, dokunulabilir ve sesli betimlemeli olarak yer alıyor. Örnekköy Yerleşkemizde ayrıca belediye şirketimiz İzelman’ın Misafirhanesi de yer alıyor. Deprem sonrası, vatandaşlarımıza tahsis ettiğimiz misafirhanemiz; 34 oda ve 70 yatak kapasitesi ile bir sosyal tesis olarak düzenlendi. Tesiste; çocukların yaratıcılıklarını açığa çıkaracak İnovasyon Merkezi ile gençlerin derslerini takip edebilecekleri EBA erişim merkezi ve kütüphanemiz yer alıyor

CEMİL TUGAY: BİREYSEL VE TOPLUMSAL YAŞAMIMIZA KATKI SAĞLAYACAK 

Açılışta Başkan Soyer'den önce ev sahibi olarak bir konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay “Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi ilçemiz için büyük bir değer. Kadınlarımız, çocuk ve gençlerimiz ile engelli hemşehrilerimiz her zaman öncelikli bir yere sahiptir. Bugün ülkemizde yaşanan bu anlamdaki sıkıntı, eksiklik ve ihmaller ancak böylesi bir geniş görüşlülükle ve atılacak adımla aşılabilir. Bu tesis bireysel ve toplumsal yaşam kalitemize büyük katkılarda bulunacaktır. Sosyal demokrat anlayışın yereldeki en büyük örneklerinden biri olan yerleşkemizin kentimize güzellikler getirmesini diliyor” diye konuştu.

""

ÖRNEKKÖY SOSYAL PROJELER YERLEŞKESİ’NDE NELER VAR?

Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi: Kadınlar için bir ortak yaşam ve dayanışma merkezi olan ANAHTAR; eğitimleri, destek programları sosyal ortamlarıyla yeni bir buluşma noktası olarak tasarlandı. ANAHTAR’da kadınlar için birçok etkinlik ve hizmet aynı çatı altında toplandı. Merkezde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın sağlığı, medeni haklar, şiddetle mücadelede koruyucu-önleyici tedbirler ve caydırıcı yaptırımlar, ayrımcılık, iletişim gibi konularda eğitim etkinlikleri, istihdam ve girişimcilik kursları, psiko-sosyal destek hizmetleri ve hukuki danışmanlık ile spor ve sanat etkinlikleri yapılacak. ANAHTAR aynı zamanda kadın alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarını bir araya getirerek ortak aklı harekete geçirmeyi hedefliyor.

Engelli Farkındalık Merkezi: Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak, sosyal yaşama katılımları konusunda onlara destek olmak ve günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları toplumun diğer kesimlerine de hissettirerek toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla kuruldu. Merkez’de tekerlekli sandalye parkuru, üstün yetenekliler alanı, özel öğrenme güçlüğü alanı, duyu labirenti, karanlık ve aydınlık mekânlar etkinlik alanı, karanlık/aydınlık ev alanı ve ruh sağlığı alanı gibi etkinlikler alanları yer alıyor.

İzmir Dokunulabilir Engelsiz Modern Sanat Müzesi-İZDEM: Engelli bireyler için düzenlenmiş, dünyada ilk ve tek modern sanat müzesi ile engelli yurttaşların sanata erişimde yaşadıkları zorlukların aşılması hedefleniyor. Müzede İdol Sanat Evi sanatçıları tarafından çalışılan kırk dört seramik kabartma tablo ile beraber Picasso, Dali, Miro, Monet, Degas, Botero, Gauguin, Kandinski, Magritte, Matisse ve daha pek çok modern dönem sanatçısının eserleri dokunulabilir ve sesli betimlemeli olarak yer alıyor.

Meslek Fabrikası Kurs Merkezi: Mesleki eğitimler veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Meslek Fabrikası birimleriyle atölyelerini içeren merkezde İŞKUR, meslek odaları ve sektör temsilcileriyle bağlantı kurularak kadın istihdamı ve girişimciliği desteklenecek. Bu kapsamda tekstilden bilişime, gıdadan sağlık ve turizme kadar birçok alanda eğitim verilecek.

Masal Evi ve ÇOGEM: Çocuklar ve gençlere yönelik hizmetlerin verileceği ÇOGEM ile beraber yerleşkede yer alan Masalevi’nde 3-6 yaş arası çocuklara, ihtiyaç ve gelişim özelliklerini göz önünde bulundurarak fiziksel, bilişsel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini destekleyici eğitimler verilecek.

Genç İzmir: Gençlerin ders çalışma alanlarını genişletecek bir mekan ve kütüphane ile yeni bir eğitim alanı oluşturuldu. Pandemi sürecinin koşullarına ve eğitimin içeriğine bağlı olarak merkezde veya online olarak verilmesini planlanan eğitimlerle gençlerin sosyalleşmelerinin yanı sıra tutunma ve güçlenmeleri hedefleniyor.

Misafirhane: Yerleşkede aynı zamanda EBA ve kütüphane salonunu da bünyesinde barındıran 34 oda kapasiteyle sosyal hizmet binası olarak faaliyet gösterecek misafirhane de bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP