İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Ankara’ya 2 günlük çıkarma yaptı. Soyer ziyaret kapsamında dün öğlenden sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.
Başkent’teki görüşmede ikili kent ve ülke siyaseti hakkında karşılıklı değerlendirmede bulunurken, Başkan Soyer’den Lider’e bir de önemli sunum geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kılıçdaroğlu’nu kentte hazırlıkları süren İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi süreci ve hedefleri hakkında detaylı bilgi sundu.
Öte yandan İBB Başkanı Soyer Ankara'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeninin yanı sıra CHP Genel Merkezi'nde de temaslarda bulundu. Başkan Soyer'in CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarıyla İzmir'de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen CHP İzmir Meclis Üyeleri Kampı'nı değerlendirdiği ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in milletvekilliği adaylığı için olası adaylık kararı ve sonrasında işleyecek süreç hakkında fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi.