DOLAR 32,5883 0.18%
EURO 35,3532 0.64%
ALTIN 2.465,430,11
BITCOIN 1897173-2,30%
İzmir
31°

AÇIK

üst menü altı
Başkan Soyer’den olası İzmir depremi için kritik açıklamalar!

Başkan Soyer’den olası İzmir depremi için kritik açıklamalar!

ABONE OL
20 Mart 2023 14:59
Başkan Soyer’den olası İzmir depremi için kritik açıklamalar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millet İttifakı Belediye Başkanları Buluşması’nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, olası İzmir depreminde yapılacakla ilgili yapılan hazırlıkları anlattı.

İBB Başkanı Soyer, “29 toplanma, 2 bin 472 barınma alanı oluşturduk. Allah korusun bir afet yaşandığında gideceğiniz toplanma alanı burası, barınma alanı burasıdır diyeceğiz. Buralarda nasıl çadır ve konteyner edineceğinizin bilgisini ortaya koymuş olacağız. Mahalle afet gönüllüleri oluşturacağız bin 290 muhtarın her biriyle oluşturuyoruz. Bu çalışma da dalga dalga büyüyecek” dedi.

HABER MERKEZİ-CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da katıldığı belediye başkanları buluşmasında konuşan toplantının ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1 Ağustos’tan bu yana gerçekleştirilen ve yarın kapanışı gerçekleştirilecek olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hakkında bilgiler vererek konuşmasına başladı.

""

SOYER: KONGRE PUSULA GÖREVİ İCRA EDECEK

İBB Başkanı Tunç Soyer, kongrenin pusula görevi göreceklerini belirterek,  “Kongre bize pusula görevi icra edecek. Son derece zengin verilerle sonlanmış olacak. İttifakın ekonomi kurmayları da biraraya geldi evvelsi gün. Dün ittifakın genel başkanları 3 saatlik oturumda tek tek kendi gelecek vizyonlarını ortaya koydular. Farklılıklarla zenginleşen adeta toplumsal sözleşmeye dönen çok zengin ve verimli bir kongreyi yarın itibariyle tamamlıyoruz. Her sene ilerleme raporunu gözden geçireceğiz. Alınan karar ve ilkelerin akıbetini takip edeceğiz. Bu kadar büyük emeğin, umudun, zengin fikirlerin takipçisi olacağız. Bu her sene yeni hayallerin ve özlemlerin ortaya konmasına da vesile olsun istiyoruz” dedi.

SOYER: SİZE DE İLHAM VERECEK

“Ayrışma, kutuplaşmalardan uzak durmaya çalıştık. Çok faklı toplumsal katmanların katılımını sağlayabildik. Van’daki kadın kooperatif yöneticisiyle Fukuyama’yı aynı toplantıda buluşturabildik” diyen Başkan Soyer,

“Bu toplantı aslında gerçekten bu kongrenin takipçiliğinin ve sizin çalışmalarınıza yön vermesini diliyoruz. Sizlerin de alacağı kararlarda, projelerde size ilham verecek, size katkı sunacak bir veri tabanı olsun istedik. O nedenle bu buluşmayı son derece kıymetli buluyoruz. Hayat pahalılığı, enflasyon, işsizlik. Gençlerin yüzde 86’sı bir umudum yok diyor.

Her gün şiddete uğrayan kadınlar. Yaşanan deprem felaketi üzerine geldi. Bu ülkenin uzun yıllarına mal olacak bir toparlanma süreci. Bu noktada bizim kentlerimizle ilgili yeni bir sorumluluk, görev üstlendiğimizi bu kongre vesilesiyle ortaya çıkarmak istedik. Şehirlerimizi dirençli hale getirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

""

İZMİR’DE OLASI DEPREMDE NELER YAPILACAĞINI AÇIKLADI

İzmir’de yaşanacak deprem olasılığına karşı yürüttükleri tüm çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Deprem öncesinde depreme hazırlık için neler yapabileceğimizi değerlendirdik. 29 toplanma, 2 bin 472 barınma alanı oluşturduk. Allah korusun bir afet yaşandığında gideceğiniz toplanma alanı burası, barınma alanı burasıdır.

Buralarda nasıl çadır ve konteyner edineceğinizin bilgisini ortaya koymuş olacağız. Mahalle afet gönüllüleri oluşturacağız bin 290 muhtarın her biriyle oluşturuyoruz. Bu çalışma da dalga dalga büyüyecek. Sizin mahallenizde bir deprem olduğunda ne yapıyor olacağınızı biliyor olacaksınız. Mahallenizde yoksa bir yıkım oralarda ne yapacaksınız, onun eğitimini vereceğiz. Bir deprem eğitimiyle paralel yürümeli. Onun da müfredatını hazırladık. Onu da başlatıyoruz” şeklinde bilgi verdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP