DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2158840-0,20%
İzmir
33°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Başkan Tugay'dan Cumhuriyet Mahallesi açıklaması

Başkan Tugay'dan Cumhuriyet Mahallesi açıklaması

ABONE OL
3 Ocak 2022 18:53
Başkan Tugay'dan Cumhuriyet Mahallesi açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Tugay’dan Cumhuriyet Mahallesi açıklaması

‘100 civarında tapuyu verdik’

‘Bizden olumsuz bir karar çıkmaz’

‘Kimsenin mağdur olmayacağı bir sonuç istiyoruz’

‘Bölgeye özel düzenleme yetkisi bizde değil Bakanlıkta’

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Cumhuriyet Mahallesi’ndei kamet eden vatandaşlara tapularının verilmesiyle ilgili süreç hakkında da bilgi verdi.

DEMOKRAT GÜNDEM- Cumhuriyet Mahallesi planlarıyla ilgili vatandaşları memnun edecek sonucun çıkması için mücadele ettiklerini belirten Başkan Cemil Tugay, bölgeye özel düzenlemenin ne kendilerinin ne büyükşehirin yetkisinde olmadığını, yetkinin Bakanlıkta olduğunu söyledi.

CEMİL TUGAY: BUGÜNE KADAR 100 CİVARINDA TAPUYU VERDİK

Cumhuriyet Mahallesi’nde imar affından yararlanan ve yapı kayıt belgesi olan ancak arsaları belediye arsası olan vatandaşlara uygun fiyatlarla tapu satışının yapıldığını belirten Başkan Tugay, “Bir kısmı imar affından yararlanmış bir kısmının yapı kayıt belgesi var. Bu vatandaşlarımızın tapuları yok. İmar afları var, yapı kayıt belgesi var ancak belediye arsası. Kanun bunları bizim satmamızı istiyor. Diyor ki, burada yapı kayıt belgesi ve imar affından yararlanmış vatandaşlara burayı satın. Bu satışın usullerini de belirlemiş. Birinde beyan birinde rayiç bedel üzerinden yapın deniyor. Mahallede yüzlerce vatandaşımızın aslında tapu borcu var. Çok önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Bugüne kadar 100 civarında tapuyu verdik. Bundan sonra da vereceğiz. Alımlarını kolaylaştırmak için fiyatı da makul düzeye düşürmüştük” dedi.

TUGAY: KİMSENİN MAĞDUR OLMAYACAĞI BİR SONUÇ İSTİYORUZ

Başkan Tugay Cumhuriyet Mahallesi planları hakkında vatandaşların istediği gibi hareket etmek istediklerini ancak İmar Kanunu ve mahkemelere yapılan itirazların süreci yavaşlattığını, kendileriyle ilgili bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi.

TUGAY: BİZDEN OLUMSUZ BİR KARAR ÇIKMAZ AMA BU KARARIN BOZULMAMASI İÇİN…

“Mahalle planıyla ilgili o kadar çok konuştuk ki. Vatandaşlarımızın istediği her şeyi yapmak istiyoruz. Mülkiyet haklarıyla ilgili olumsuz tasarrufumuz yok. İmar kanunu, büyükşehirde onay süreci. Daha sonra mahkemeye gidecek, orada iptal edebilme imkanı. Bizleri üst makamlarla uyumlu davranma konusunda zorunlu kılıyor. Biz çok çaba gösteriyoruz. Meclis üyelerimiz de bürokratlarımız da ben de çok çaba gösteriyorum. Siz de öyle. Hepimizin amacı 1984 yılından ebri devam eden plan yapma sürecinin, en az 37 yıldır gündemde olan plansız mahalle probleminin çözülmesini bu dönemde çözmek istiyoruz. Yatık  binalar, kat sıkıştırma gibi birçok kronik problemini çözdük. İçten şekilde kimsenin mağdur olmayacağı bir sonuç istiyoruz” şeklinde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı  Cemil Tugay, “Ama bu bizimle ilgili bir durum yok. Bizden olumsuz bir karar çıkmaz. Ama bizden çıkacak kararın bozulmaması, mahkemelerden geri dönmemesi gerekiyor” dedi.

TUGAY: BÖLGEYE ÖZEL DÜZENLEME  YETKİSİ NE BİZİM NE BÜYÜKŞEHİR ELİNDE; BAKANLIĞIN VEREBİLECEĞİ BİR KARAR

Başkan Cemil Tugay, bölgeye özel bir düzenlemenin ise  ne kendilerinin ne büyükşehirin elinde yetki olmadığına dikkat çekerek, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Bizden çok terk alındı dedi vatandaşımız mesela daha önce. Bir meslek odamız burada yeşil alan yetersiz diye dava açtı. Her türlü farklı görüş mahkemeye başvuruyor. Eğer iptal olursa, tekrar geri gelirse sorun olarak tekrar önümüze gelecek. Biz istiyoruz ki vatandaşımızın istediği olsun. Kanunu biz değiştiremiyoruz. Mevcut imar kanunu böyle. Bu bölgeye özel düzenleme de aslında bizim yetkimizde değil. İlçe ya da büyükşehir belediyesinin değil bakanlığın verebileceği bir karar. Tapu satışları vatandaşların mülkiyet hakkını teslim etmek için yapılan ibr işlem. Bu onların başvuruları üzerine bunları gündeme getiriyoruz. Büyükşehir mecliste onaylandığı zaman yürürlüğe girecek. Şu an için olumsuz bir şey yok. Komisyonda gündemde.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP