Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Beşiktaş belediye başkan yardımcısı dahil beş kişi tutuklandı

Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz ve dört belediye çalışanı daha tutuklandı.

Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla yürütülen

DEMOKRAT GÜNDEM- Ocak ayında başlatılan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da tutuklandığı soruşturma genişliyor. Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz ve dört belediye çalışanı “rüşvet vermek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA YENİ GÖZALTILAR

Soruşturma kapsamında dün Beşiktaş, Beyoğlu ve Sancaktepe belediyelerinde Yılmaz’la birlikte 12 görevli daha gözaltına alınmıştı. Yürütülen operasyonun ardından toplam 13 şüpheli savcılık sorgusuna alındı. Savcılık ifadelerinin tamamlanmasının ardından tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen Yılmaz dahil altı isimden beşi tutuklanırken yedi şüpheli yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma şartıyla serbest bırakıldı.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

Beşiktaş Belediyesi’nde belediye başkanıyla üst düzey belediye yöneticilerine “rüşvet verildiği ve ihalelere fesat karıştırıldığı” iddiasıyla ocakta başlatılan soruşturmada bugüne kadar önemli gelişmeler yaşandı. İlk operasyonda Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve örgüt elebaşı olduğu iddia edilen Aziz İhsan Aktaş’ın da aralarında bulunduğu 23 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma dosyasında, Akpolat ile Beşiktaş Belediyesi Beltaş İşletmecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. başkanı ve üyelerinin olduğu 10 kişiye “suç örgütüne üye olma”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “haksız mal edinme” suçlamaları yöneltiliyor.

SUÇ ÖRGÜTÜ İDDİASI

Aziz İhsan Aktaş’ın örgüt elebaşı olmakla suçlandığı soruşturmada suç örgütünün belediye başkanları ve belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet verip ihaleleri organize ettiği iddia ediliyor. Toplamda 47 kişiye açılan soruşturmada Akpolat’la birlikte 40 kişi gözaltına alınmıştı.

Balıkesir’de gözaltına alınan Rıza Akpolat polis eşliğinde İstanbul’a getirilmişti. Gözaltının dördüncü gününde savcılık ifadeleri başlamış ifadelerin tamamlanmasının ardından Rıza Akpolat ile Aziz İhsan Aktaş’ın da aralarında olduğu 31 şüpheli “suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “suç örgütüne üye olmak”, “rüşvet verme”, “ihaleye fesat karıştırma”, “edimin ifasına fesat karıştırma” ve “mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

Aralarında İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın kardeşi Ahmet Aktaş da dahil dokuz şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 17 Ocak’ta ise Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Alican Abacı, Beşiktaş Belediyesi Beltaş İşletmecilik Sanayi ve Ticaret AŞ Başkanı Önder Gedik’le Aziz İhsan Aktaş’ın da aralarında olduğu 23 şüpheli tutuklanmış sekiz kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturmanın önümüzdeki dönemde nasıl gelişeceği ve yeni gözaltıların olup olmayacağı merak konusu. (Haber Merkezi)

Demokrat Gündem