Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Beylikdüzü Belediyesi soruşturmasında yeni gelişme: 3 ilde 27 kişi gözaltına alındı

İstanbul merkezli yürütülen imar yolsuzluğu soruşturması kapsamında Beylikdüzü Belediyesi çalışanları ve ilgili inşaat şirketi ortaklığına operasyon düzenlendi.

Başsavcılık, “Resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

İstanbul merkezli yürütülen imar yolsuzluğu soruşturması kapsamında Beylikdüzü Belediyesi çalışanları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen büyük bir ‘imar ve yolsuzluk’ soruşturması kapsamında, CHP’li Beylikdüzü Belediyesi ile İmamoğlu İnşaat firmasının projelerine yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli 3 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen baskınlarda, aralarında belediye bürokratları, inşaat firması yetkilileri ve yapı denetim sorumlularının da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın merkezinde, usulsüz yapılara muvazaalı (danışıklı) şekilde iskan verilmesi ve kamu zararı iddiaları yer alıyor.

‘DÖRT FARKLI PARSELDE İMAR OYUNU’ İDDİASI

Operasyonun fitilini, İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan teknik bilirkişi raporları ateşledi.

Raporda, yapı müteahhitliğini aynı firmanın üstlendiği dört farklı ada ve parsel üzerinde mevzuata tamamen aykırı imar değişiklikleri yapıldığı tespit edildi. Yapıların ruhsat projelerine aykırı inşa edilmesine rağmen, Beylikdüzü Belediyesi tarafından hukuka aykırı şekilde Yapı Kullanım İzin Belgesi (İskan) düzenlendiği iddia edildi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, adliyeyi ve siyaset gündemini hareketlendiren operasyona ilişkin resmi bir açıklama yayımladı. Soruşturmanın detaylarına yer verilen açıklamada; “İmamoğlu İnşaat isimli firma tarafından bir kısım projelerde faaliyet gösterecek Yapı Denetim firmalarının önceden belirlenerek ruhsata aykırı yapılar yapıldığı ve yapıların ruhsata aykırı olmasına rağmen bu Yapı Denetim firmaları tarafından muvazaalı bir şekilde ruhsata aykırılığın görmezden gelindiği iddialarına ilişkin olarak alınan bilirkişi raporları doğrultusunda harekete geçilmiştir” ifadelerine yer verildi.

3 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Giresun ve Bursa’da düzenlenen operasyonlarda, dosya kapsamında 28 isim hedef alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, gerçekleştirilen bu operasyonun hukuki zeminini ‘resmi belgede sahtecilik, imar kirliliğine neden olma ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık’ olmak üzere üç ağır suçlama üzerine kurdu.

Hakkında gözaltı kararı verilen 28 şüpheliden 27’si emniyet güçlerince yakalanarak nezaretehaneye sevk edildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 1 şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi; firari şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

İlginizi çekebilir: Antalya’da ANSET soruşturması büyüyor: 10 yeni gözaltı

Demokrat Gündem