Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bir sigara grubuna zam

Tekel Bayileri Derneği Başkanı zammı duyurdu. ÖTV artışının ardından sigara fiyatları güncellendi. Winston, Camel, LD ve Monte Carlo markalı ürünlere 5 lira zam yapıldı. Diğer markaların fiyat güncellemeleri bekleniyor.

Tekel Bayileri Derneği Başkanı zammı duyurdu. ÖTV artışının ardından sigara

Sigara fiyatlarına yeni zam geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) akaryakıt, içki ve tütün ürünlerindeki özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarını yüzde 15,71 artırmasının ardından, sigara markalarından ilk fiyat güncellemesi yapanlar belli oldu.

POPÜLER MARKALARDA 5 LİRA ARTIŞ

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Winston, Camel, LD ve Monte Carlo marka sigaraların fiyatlarına 5 lira zam yapıldığını duyurdu. Dündar’ın paylaşımına göre, söz konusu markaların tüm ürünleri tek seferde zam gördü.

ÖTV ARTIŞI SİGARALARA YANSIDI

Geçtiğimiz günlerde Gelir İdaresi Başkanlığı, akaryakıt, içki ve tütün ürünlerinde özel tüketim vergisi tutarlarına yüzde 15,71 oranında zam yapıldığını açıklamıştı. Bu artış, sigara üreticisi firmaların fiyatlarına yansımaya başladı.

Zamlı sigaraların yeni fiyatları hakkında Tekel Bayileri Derneği Başkanı’nın verdiği rakamlar dışında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Diğer sigara markalarının da önümüzdeki günlerde fiyatlarını güncellemesi bekleniyor.

BAYRAM ÖNCESİ ZAM DALGASI

Kurban Bayramı öncesinde gelen bu zam, sigara kullanıcılarını olumsuz etkileyecek. Özel tüketim vergisindeki artışın tüm tütün ürünlerinin fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Tütün ürünleri, Türkiye’de en yüksek vergi oranlarının uygulandığı ürünler arasında yer alıyor. Bir paket sigaranın fiyatının yaklaşık yüzde 85’ini vergiler oluşturuyor.

Uzmanlar, sigara fiyatlarına yapılan zamların, sigara kullanım oranlarını düşürmek ve vergi gelirlerini artırmak amacıyla yapıldığını belirtiyor. Ancak kaçak sigara ticaretindeki olası artış da yetkilileri endişelendiren konuların başında geliyor.

Demokrat Gündem