Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bornova’da bir yılda 10 bin meyve fidanı dağıtılacak… Ürünler açılacak olan ‘Dost Market’te satılacak

Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle üretici kooperatiflerinden temin ettiği

Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle üretici kooperatiflerinden temin ettiği elma, armut, ayva, şeftali, nektarin, kiraz, kayısı, erik, ceviz ve badem fidanlarının dağıtımına Eğridere’de başladı.

bornova

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki yıl sonuna kadar toplam 10 bin fidanın üreticiye ulaştırılacağı çalışma kapsamında ilk fidanları muhtarlarla birlikte dağıttı.

bornova

‘Yerel üreticimize her türlü desteği vereceğiz’

Bornova’nın 12 eski köy yerleşimi, coğrafi tescilli ürünleri; Misket Üzümü ve Kınalı Bamyası başta olmak üzere ciddi anlamda tarım potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Başkan Eşki, “Kırsal mahallelerimizi kalkındırmak için yerel üreticimize her türlü desteği vereceğiz. Meyve fidanı dağıtımı da bu amaçla yapacağımız çalışmalardan biri” dedi.

bornova

Doğal ürünler Dost Market raflarında olacak

Tarım alanındaki çalışmaları sosyal bir projeye de dönüştüreceklerini söyleyen Başkan Ömer Eşki, “Destek verdiğimiz çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünleri Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperetifi aracılığıyla satın alarak üreticimize destek olurken ihtiyaç sahibi Bornovalılar’ın doğal ve sağlıklı gıdalara ulaşımını sağlayacağız. Yetiştirilen bu ürünler kısa süre sonra açmaya başlayacağımız Dost Market raflarında yerini alacak” diye konuştu.

İlginizi çekebilir: Bornova’da sıradışı sergi

Aykut POLATLI