İzmir’in Bornova ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen feci trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti. Kara yolunda seyir halinde olan lüks otomobil, önünde giden TIR’ın dorsesine arkadan ok gibi saplandı.
Çarpışmanın şiddetiyle dorsenin altına girerek demir yığınına dönen araçta sıkışan 41 yaşındaki sürücü Burak Beder, olay yerinde feci şekilde yaşamını yitirdi. Kaza nedeniyle kara yolunda trafik bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.
İTFAİYE EKİPLERİ ZAMANLA YARIŞTI
Kaza, Bornova ilçesi Egemenlik Mahallesi 6108 Sokak üzerinde bulunan kara yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Burak Beder (41) idaresindeki 34 HCD 828 plakalı otomobil, aynı istikamette önünde seyretmekte olan ve sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen TIR’a arkadan çarptı.
Çarpmanın etkisiyle otomobil tırın altına girerek tavan kısmından tamamen ezildi. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye hızla sağlık, polis ve itfaiye arama-kurtarma ekipleri sevk edildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu sıkıştığı demir yığınından çıkarılan sürücü Beder’e sağlık ekipleri anında müdahale etti. Ancak yapılan kontrollerde talihsiz sürücünün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
TIR SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINDA
Olay yeri inceleme ekiplerinin kara yolundaki çalışmalarının ardından Burak Beder’in cansız bedeni, otopsi işlemleri yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Kazaya karışan TIR’ın sürücüsü ise polis ekiplerince ifadesi alınmak ve yasal işlemleri başlatılmak üzere gözaltına alındı. Trafik ekipleri, kazanın otomobil sürücüsünün hız ihlali mi yoksa ani frenleme hatasından mı kaynaklandığını belirlemek için çevredeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarını incelemeye aldı.
İlginizi çekebilir: İzmirli Irmak öğretmenin sır ölümü: Okula müfettiş gönderildi