DOLAR 32,6919 0.4%
EURO 35,4295 0.36%
ALTIN 2.492,931,05
BITCOIN 1806584-3,35%
İzmir
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Buca Metrosu'nda yeni gelişme… Engel kalmadı

Buca Metrosu'nda yeni gelişme… Engel kalmadı

ABONE OL
15 Eylül 2022 12:42
Buca Metrosu'nda yeni gelişme… Engel kalmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Buca Metrosu ihalesine yönelik Nurol İnşaat'ın açtığı davada yeni gelişme yaşandı. Firma açtığı davadan feragat etme karar aldı. Böylelikle firmann aldğ karar sonrası metro çalışmaları önünde hiçbir yasal engel kalmadı.

""

NE OLMUŞTU?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nunda katılımıyla büyük bir törenle temeli atılan ve İzmir tarihinin en büyük yatırım olarak duyurulan Buca Metrosu'nda yeni gelişme yaşandı. Metro ihalesine giren 3 milyar 392 milyon teklif vererek birinci olan Nurol İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi ile Yapı Merkezi İnşaat Sanayi Anonim Şirketi ihale sonucunu yargıya taşımıştı.İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi  “İzmir hafif raylı sistemi 5’inci aşama Üçyol-Buca arası yapım işi” ihalesini iptal etmiş ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karar temyize taşınmıştı. Danıştay kararını konuyla ilgili Nurol-Yapı Merkezi Ortak Girişimi’nin teklifinin doğrudan geçerli kabul edilmesi kararı verilmişti.

DAVADAN ÇEKİLDİLER

Buca Metrosu ihalesinde en yüksek teklifi veren ve sonrasında ihalenin başka bir firmaya verilmesi sonucu dava açarak ihalenin kendierine verilmesi gerektiğini belirten Nurol İnşaat açtğı davadan çekilme kararı aldı. Firma avukatları  mahkemeye giderek davadan feragat ettiklerini bildirdiler. Böylelikle Buca Metrosu’nun önünde hiçbir engel kalmamış oldu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP