DOLAR 32,3836 -0.12%
EURO 34,7352 -0.23%
ALTIN 2.405,90-1,18
BITCOIN 1970736-1,81%
İzmir
23°

AZ BULUTLU

üst menü altı
Büyükşehir'den çarpıcı video! Destekler 500 milyonu geçti

Büyükşehir'den çarpıcı video! Destekler 500 milyonu geçti

ABONE OL
28 Kasım 2021 14:19
Büyükşehir'den çarpıcı video! Destekler 500 milyonu geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç sahiplerine yönelik gerçekleştirdiği yardım ve destekler anlatılırken ekonomik dar boğazın içinde olan ihtiyaç sahibi vatandaşların sesine de tercüman olundu. Paylaşılan videoda, "İnsanlar yoksullukla değil, açlıkla mücadele ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın 2019’da 2 bin iken, bu sayı 2021’de bu 500 binin üzerine çıktı ve yükselmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak son 2,5 sende başvuruda bulanan vatandaşlarımıza destek olmak için 534 milyon TL’lik bütçe ayırdık” denildi.  

DEMOKRAT GÜNDEM- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından çarpıcı bir video yayınlandı. Pandemiyle birlikte artan ekonomik krizin altında ezilen vatandaşların yaşadığı sıkıntılara destek çeken videoda yapılan yardım ve destekler rakamlarla açıklandı.

Videoda şu ifadeler kullanıldı:
“İzmir’de karnı aç uyumaya çalışan ailelerin olduğunu biliyor musunuz? Peki, kış soğuğunda terlikleriyle okula giden, ayakkabıları olmayan çocukların… Yaşadığımız ekonomik kriz sebebiyle her geçen gün ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız artıyor. Vatandaşlarımızın yüzde 30’nun temel ihtiyaçlarını karşılamıyor. Yüzde 50’si ise yalnızca barınma ve gıda ihtiyacını karşılıyor. İnsanlar yoksullukla değil, açlıkla mücadele ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın 2019’da 2 bin iken, bu sayı 2021’de bu 500 binin üzerine çıktı ve yükselmeye devam ediyor. Biz zor günler geçiren yurttaşlarımız yalnız bırakmamak için elimizden geleni yapıyor. Hastalıkta, sağlıkta, eğitimde, aile sofralarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak son 2,5 sende başvuruda bulanan vatandaşlarımıza destek olmak için 534 milyon TL’lik bütçe ayırdık. Yeni yıl bütçemizi sürekli artan başvuru sayısını gözeterek planlıyoruz. Yalnızca belediye üzerinden ya da telefon üzerinden değil 52 mahallemizde dayanışma noktası ve dört mobil aracımızla da vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. 10 binlerce aileye nakit desteği gıda paketi ve yakacak desteği, her gün 11 bin kişilik sıcak yemek, öğrencilerimize bin kişilik sıcak çorba, çocuklarımıza burs ve kırtasiye desteği, Süt Kuzusu projesiyle taze ve sağlık süt, ihtiyaç sahiplerine medikal ürün ve hijyen paketleri ulaştırıyoruz. İşsizliğin ve ekonomik krizin yarattığı, yoksullaştırdığı bu dönemde ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımıza var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Vatandaşlarımızın çok zor günler geçirdiğini biliyoruz.

Belediye bütçesiyle ulusal bir krizin üstesinden gelemesek de ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. pic.twitter.com/zlfVvLlmmu

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) November 28, 2021

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP