Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Çerçeve yasa sonrası ilk toplantı tarihi belli oldu

Kamuoyunda “Çerçeve Yasa” olarak bilinen Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun’un yürürlüğe girmesinin ardından oluşturulan üst kurulun ilk toplantı tarihi netleşti.

Kamuoyunda "Çerçeve Yasa" olarak bilinen Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin

Meclis Genel Kurulu’nda 467 oyluk rekor destekle kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 7595 sayılı kanun kapsamında kurulan yapı harekete geçiyor. İktidarın “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda hayata geçirilen yasal çerçevenin ardından, süreçten sorumlu en üst organ olan Kurul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında mesaiye başlıyor.

ÇALIŞMA USULLERİ VE ALT KOMİSYONLAR ŞEKİLLENECEK

24 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek ilk kritik zirvede, Kurul’un çalışma usul ve esasları karara bağlanacak. Toplantının en önemli gündem maddelerinden birini ise silah bırakma ve fesih sürecinin getirdiği ihtiyaçlar doğrultusunda oluşturulacak alt komisyonların yapısı oluşturacak. Ayrıca toplantıda bakanlıklar ve kurumlar arası koordinasyonu gerektiren başlıklar masaya yatırılacak.

“KANUNLA BİRLİKTE KURUL DA RESMİ OLARAK KURULDU”

Sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte kurulun hukuken faaliyete geçtiğini ifade etti. Yılmaz, ilgili bakanlar ve kamu kurumlarının kendi sorumluluk alanlarındaki hazırlıklara başladığını belirterek, kurulun milli birlik, kardeşlik ve huzur ortamının tesisi adına yoğun bir koordinasyon ve mesai ile çalışacağını vurguladı.

Demokrat Gündem