DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21680551,45%
İzmir
29°

AÇIK

üst menü altı
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: ‘Şafak sökmek üzere; yeni bir dönem başlıyor, biz başlıyoruz’

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: ‘Şafak sökmek üzere; yeni bir dönem başlıyor, biz başlıyoruz’

ABONE OL
15 Mart 2023 15:07
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: ‘Şafak sökmek üzere; yeni bir dönem başlıyor, biz başlıyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin açılışında konuşan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, “Bugünün ağır deprem yaralarını hızla saracağız, hep birlikte iyileşeceği ve omuz omuza ayağa kalkacağız. Elimizde detaylı reçete ile hazırlıyız. O reçete bu kongrede birlikte şekillendi, büyüdü. Türkiye’yi bu yeni anlayışla, düzenle hem ayağa kaldıracağız hem de kalıcı bir şekilde bu yıkıma son vererek hep birlikte kalkınacağız. Şafak sökmek üzere. Yeni bir dönem başlıyor. Biz başlıyoruz” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Yeniliğe Davet’ başlıklı İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi sanatçı Karsu’nun depremzedeler anısına gerçekleştirdi müzik dinletisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in konuşmasıyla başladı.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Türkiye’nin ekonomik, sosyal, siyasi buhrandan çıkması için bilime, planlamaya, liyakata dayalı hak temelli güçlü bir sosyal devleti kuracaklarını belirtti.

""

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Genel Sekreter Böke, deprem ve afetlerin sonucunda oluşan yıkımların ve büyük can kaybının iktidar tarafından yapılmayan planlamanın sonucu olduğunu belirterek,

“Ülkemizin siyasi, fiziki, ekonomik, sosyal yıkım iktidardakilerin söylediklerinin aksine bir kader değil. Bu anlayışı asla kabul etmiyoruz. Bugün yaşadıklarımız iktidarın siyasi ve ekonomik tercihlerinin sonucudur. Bir kader değildir. Biz yeni ilkeler ve anlayışla yeni bir düzen kuracağız. 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde bunun ilk adımlarını hep birlikte omuz omuza el ele atacağız. İşte o günden başlayarak kentlerimizi ayağa kaldırmak, bu ağır ekonomik ve sosyal buhrandan kurtulmak için yeni bir anlayışla ülkeyi yönetmeye başlayacağız.  Siyasi irade bizde mevcut. Kararlılık da halkımızda mevcut. Hep birlikte başaracağız” dedi.

KIZILAY ÇADIR SATAN BİR HOLDİNG OLMAYACAK

Böke, iktidarlarında Kızılay’ı da yeniden yapılandıracaklarını da vurgulayarak, “15 Mayıs’tan itibaren liyakata dayalı yönetim anlayışını inşa edeceğiz. Yeni bir kamucu anlayışla kamu yani toplum yararını merkeze alan bir yönetimle işe koyulacağız. Hak temelli güçlü bir sosyal devleti kuracağız. Bilime, planlamaya dayalı hep birlikte kalkınacağımız bir üretim düzenini el birliğiyle kuracağız. Kızılay çadır satan bir holding olmayacak. Yandaşlığın arpalığı olmaktan çıkacak. Kızılay afetlerde halkı koruyacak, çadır sağlayacak, kan verecek. Temel ihtiyaçları karşılayacak” ifadelerini kullandı.

SELİN SAYEK BÖKE’NİN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

Yaralarımızı hep birlikte dayanışma ile saracağız. Hep birlikte ülkemizi yeniden ayağa kaldıracağız. Söz veriyoruz, biz bunu hep birlikte yapacağız.

Yüz yıl sonra yine büyük bir yıkımla karşı karşıyayız. Deprem, ekonomik ve sosyal buhran, devlette yaşanan büyük bir yıkım. Hepsi birbirinin içine geçmiş büyük bir enkaz.

Saltanat ve hanedanlık düzeni gibi bugün de saray düzeni son çırpınışlarıyla kendisini ayakta tutmak için elinden geleni yapıyor. Ancak hiç kuşku yok ki, nasıl ki 100 yıl önce güçlü bir halk iradesiyle, ileriyi gören vizyoner bir liderlikle uçurumun kenarında yıkık bir ülkeden genç bir cumhuriyet doğduysa, 100 yıl sonra bugün de güçlü bir parlamenter demokrasi, bilimle, vizyonerlikle tek adam rejimi yerine yarının Türkiye’sini hep birlikte el birliğiyle var edeceğiz.

""

HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU VAR

100 yıl önce olduğu gibi İzmir’de bizi biraraya getiren ortak hedefimiz var; ülkemizi el birliğiyle ayağa kaldırmak. Yaralarımızı sarmak, deprem bölgelerini yeniden ayağa kaldırmak, aydınlık bir geleceği kurmak için hepimizin ortak sorumluluğu var.

Bu sorumluluk 50 bin insanımızın aileleri ve sevdiklerine yönelik. Hala çadırda yaşamaya mahkum edilmiş olan 1.5 milyon vatandaşımıza yönelik. Konteynerlerde sele kapılmış yurttaşlarımıza olan sorumluluğumuz. Şehirlerini terk eden 3.5 milyon insanımıza yönelik bir sorumluluk bu.

Yeni bir anlayışla yeni bir düzen koyma hedefi var. Ülkemizi sadece ayağa kaldırmak değil kalkındırma hedefimiz var.

Bu sorumluluk her gün kadın cinayetiyle ölümle baş başa bırakılan kadınlara, ekonomik özgürlükleri çalınan milyonlarca kadına karşı sorumluluğumuz. Milyonlarca gence karşı sorumluluk bu sorumluluk. Bu sorumluluk tarlasını süremeyen çiftçimize, kobi ve sanayicimize ve her tür krizde kendi başına yalnızlığına terk edilen esnafa karşı sorumluluğumuz.

SİYASİ İRADE BİZDE, KARARLILIK DA HALKIMIZDA MEVCUT

Siyasi irade bizde mevcut. Kararlılık da halkımızda mevcut. Hep birlikte başaracağız.

Ülkemizin siyasi, fiziki, ekonomik, sosyal yıkım iktidardakilerin söylediklerinin aksine bir kader değil. Bu anlayışı asla kabul etmiyoruz.

Bugün yaşadıklarımız iktidarın siyasi ve ekonomik tercihlerinin sonucudur. Bir kader değildir. Biz yeni ilkeler ve anlayışla yeni bir düzen kuracağız.

14 Mayıs’ta cumhurbaşkanımız önderliğinde bunun ilk adımlarını hep birlikte omuz omuza el ele atacağız. İşte o günden başlayarak kentlerimizi ayağa kaldırmak, bu ağır ekonomik ve sosyal buhrandan kurtulmak için yeni bir anlayışla ülkeyi yönetmeye başlayacağız.

LİKAYATA DAYALI YÖNETİM ANLAYIŞINI İNŞA EDECEĞİZ

15 Mayıs’tan itibaren liyakata dayalı yönetim anlayışını inşa edeceğiz. Yeni bir kamucu anlayışla kamu yani toplum yararını merkeze alan bir yönetimle işe koyulacağız. Hak temelli güçlü bir sosyal devleti kuracağız. Bilime, planlamaya dayalı hep birlikte kalkınacağımız bir üretim düzenini el birliğiyle kuracağız.

Depremzedeler için inşa edeceğimiz tüm konutları tamamen bedelsiz bir şekilde kendilerine teslim ediyor olacağız.

DEPREMZEDELERE BEŞ KURUŞ ALMADAN ANAHTARLARINI TESLİM EDECEĞİZ

Tek adam rejimi evleri, yuvaları yıkılanları borçlandıracak bir ekonomik yükü dayatırken, Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı gibi beş kuruş almadan herkesin anahtarını doğrudan kendilerine teslim edecek.

Fay hatları üzerinde okullar inşa edilmeyecek. Depremzedelere bedelsiz teslim edilecek evler bilimsel gerçeklere dayalı, afetlere dayalı teknolojiyle inşa edilecek.

Deprem bölgesinde bütüncül istihdam hamlesiyle kentlerin demografik yapısını elbirliğiyle kuracağız.

Tarımsal üretim üssü olan deprem bölgesinde çiftçileri ekonomik yalnızlığa terk etmeyeceğiz.

""

ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK BORÇLARINI SİLECEĞİZ

Ücretsiz veterinerlik hizmeti vereceğiz. Tohum, mazot, gübre, yem desteği vereceğiz. Üreticinin elektrik borçlarını sileceğiz.

Bugünün ağır deprem yaralarını hızla saracağız, hep birlikte iyileşeceği ve omuz omuza ayağa kalkacağız.

Şafak sökmek üzere, yeni bir dönem başlıyor. Biz başlıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP