DEMOKRAT GÜNDEM-Genel Sekreter Böke, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından CHP’ye 40 bin yeni üye katıldığını açıkladı.
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından başlayan eylemlere dikkat çekti.
“KARARLIYIZ”
Demokrasi mücadelesinin süreceğini vurgulayan Böke, “Kararlıyız. Bu kararlılığı bütün vatandaşlarımızın gözünün içinde görüyoruz” dedi.
“19 MART DARBESİ BİLİNÇLİ VE PLANLI”
İmamoğlu’na yönelik operasyonun zamanlamasının tesadüf olmadığını belirten Böke, “19 Mart darbesinin 23 Mart öncesinde yapılmasının, bilinçli ve planlı olduğunu farkındayız” ifadelerini kullandı.
ÜYE SAYISINDA REKOR ARTIŞ
Böke, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından CHP’ye yönelik ilginin arttığını belirterek, partiye üye sayısında rekor bir artış yaşandığını açıkladı.
“Günde yaklaşık 20 bin kişi daha ‘Ben de buradayım’ dedi ve üye oldu. Sadece son iki gün içinde partimize üye olmak için başvuran yurttaşlarımızın sayısı 40 bine ulaştı” diye konuştu.
İlginizi çekebilir: İmamoğlu protestolarında 3. gün… Aslanoğlu’ndan çağrı