Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Görevden alma iddialarının ardından olağanüstü zirve: CHP İzmir’den Ankara çıkarması

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, görevden alınacağı iddialarının gölgesinde il yönetimini olağanüstü topladı; “mutlak butlan” tartışmalarına karşı sahaya inme kararı alan Güç, ilçe başkanlarıyla buluşup rota saptadıktan sonra Raporu Genel Başkan Özgür Özel’e sunmak üzere Çarşamba günü Ankara’ya gidiyor.

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, görevden alınacağı iddialarının gölgesinde

CHP İzmir İl Yönetimi, İl Başkanı Çağatay Güç’ün görevden alınacağı yönündeki iddiaların ardından olağanüstü gündemle toplandı. Toplantıda, “mutlak butlan” olarak nitelendirilen hukuki ve siyasi gelişmelere karşı örgütün sahaya inmesi noktasında tam bir görüş birliğine varıldı. Alınan kararlar doğrultusunda, il ve ilçe yönetimlerinin koordineli bir şekilde doğrudan sahaya inerek vatandaşlarla birebir temas kurması ve kitlesel bir eylem planının hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Görevden alma iddialarının ardından olağanüstü zirve: CHP İzmir’den Ankara çıkarması

ÖRGÜT BULUŞMALARI İÇİN TALİMAT VERİLDİ

Toplantının ana gündem maddelerinden bir diğeri ise parti içi entegrasyonu artırmak ve örgütsel dinamizmi korumak oldu. İl Başkanı Çağatay Güç, yönetim kurulu üyelerine acil kodlu örgüt buluşmaları organize edilmesi yönünde kesin talimat verdi. Bu kapsamda, yarın gerçekleştirilecek olan ilçe başkanları toplantısında sahadaki yol haritasının teknik detayları ve ilçelerin eylem planları masaya yatırılacak.

SON DURUM RAPORU ÖZGÜR ÖZEL’E SUNULACAK

İzmir’deki olağanüstü toplantı trafiği ve ilçe başkanlarının görüşleri, doğrudan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne taşınacak. Çarşamba günü Ankara’da düzenlenecek olan İl Başkanları Toplantısı’na katılacak olan Çağatay Güç, İzmir örgütünün saha raporlarını, taleplerini ve eylem planı çıktılarını Genel Başkan Özgür Özel’e şahsen iletecek.

Görevden alma iddialarının ardından olağanüstü zirve: CHP İzmir’den Ankara çıkarması

GÜÇ: “SİYASİ MÜDAHALEYE KARŞI BİRLİK İÇİNDEYİZ”

Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, partiye, halkın iradesine ve Genel Başkan Özgür Özel’e yönelik girişimler karşısında örgütün kararlı duruşunu vurguladı. Güç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“CHP İzmir İl Başkanlığımızda, İl Yönetim Kurulu üyelerimizle bir araya gelerek ülkemizin ve kentimizin gündemindeki gelişmeleri, örgütsel çalışmalarımızı ve önümüzdeki döneme ilişkin yol haritamızı değerlendirdik.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne, seçilmiş Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e ve halkın iradesine yönelik girişimler karşısında örgütümüzün kararlılığını bir kez daha ortaya koyduk. İzmir’in 30 ilçesinde yürüttüğümüz çalışmaları gözden geçirirken, dayanışmayı büyütmenin ve vatandaşlarımızla daha güçlü bağlar kurmanın önemini vurguladık.

Cumhuriyet Halk Partisi, gücünü örgütünden ve halktan alan köklü bir demokrasi mücadelesinin temsilcisidir. Her türlü baskıya, hukuksuzluğa ve siyasi müdahaleye karşı birlik ve beraberlik içinde mücadelemizi sürdürecek; halkın iktidarını kurma hedefiyle çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.

Birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız.”

Demokrat Gündem