Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İzmir’den protesto çağrısı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltında olduğu dördüncü günde CHP İzmir teşkilatı protesto yürüyüşü düzenleyecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltında olduğu dördüncü günde CHP İzmir

DEMOKRAT GÜNDEM- CHP İzmir İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının dördüncü gününde de protesto eylemlerine devam edeceklerini duyurdu. İzmir Valiliği’nin 5 günlük eylem ve toplanma yasağı kararına rağmen, CHP İzmir teşkilatı geri adım atmadı.

LOZAN MEYDANI’NDAN CUMHURİYET MEYDANI’NA YÜRÜYÜŞ

İl Başkanlığı, bugün saat 20:00’da Lozan Meydanı’nda başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek bir protesto yürüyüşü ve ardından basın açıklaması yapacaklarını bildirdi. Yürüyüşe İlçe Örgütleri, Belediye Başkanları, STK’lar, Meslek Birlikleri, Sendikalar, siyasi partilerin temsilcileri ve üyeleri, üniversite öğrencileri ile vatandaşların katılması bekleniyor.

“MÜCADELEYİ BİRLİKTE BÜYÜTELİM”

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, tüm İzmirlileri Lozan Meydanı’na davet ederek, “Gelin, bu mücadeleyi birlikte büyütelim” ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün daha kalabalık olalım! Sesimizi İzmir’den Türkiye’ye birlikte duyuralım! Adalet için, demokrasi için, geleceğimiz için… Herkesi, tüm İzmir’i Lozan Meydanı’na bekliyoruz. Gelin, bu mücadeleyi birlikte büyütelim! 22 Mart Cumartesi (Bugün) Saat: 20.00”

İMAMOĞLU’NUN GÖZALTI SÜRECİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı aday adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart sabahı gözaltına alınmıştı. İmamoğlu’nun gözaltına alınması ülke genelinde protesto gösterilerine neden olurken, İzmir’de de tepkiler sürüyor. (HABER MERKEZİ)

Demokrat Gündem