DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20335915,70%
İzmir
21°

AÇIK

üst menü altı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Oyun Girişimciliği-Yazılım Merkezi'ni açtı… 'Benim umudum sizlersiniz'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Oyun Girişimciliği-Yazılım Merkezi'ni açtı… 'Benim umudum sizlersiniz'

ABONE OL
26 Eylül 2021 16:45
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Oyun Girişimciliği-Yazılım Merkezi'ni açtı… 'Benim umudum sizlersiniz'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Oyun Girişimciliği ve Yazılım Merkezi’nin açılışına katılarak, gençlerle buluştu. Seçimlerde 6 milyon 300 bin gencin oy kullanacağına dikkat çeken CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Benim umudum sizlersiniz. Çünkü Türkiye’nin kaderini değiştireceksiniz. 6 milyon 300 bin genç sandığa gidecek. Gençler kullanacağı oyla ülkeye demokrasiyi getirecek. Özgürlüğü getirecek. Bütün engelleri sizler kaldıracaksınız” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir programı kapsamında sabah saatlerinde başlayan açılış, çalıştayın ardından oyun sektöründe çalışan gençlere eğitim desteği verecek olan Oyun Girişimciliği ve Yazım Merkezi’nin açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarları döneminde gençlerin özgürce tweet atabileceğini, kendisini de eleştirebileceklerini söyledi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU “BENİ DE ÖZGÜRCE ELEŞTİREBİLECEKSİNİZ”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Genç deyince özgürlüğüne düşkün insan demektir. Genç deyince kimsenin etkin kimliğini, inancını, yaşam tarzını sorgulamayan insan demektir. Sadece insana değil dünyada yaşanan tüm canlılara saygı duyan insan demektir. Dolayısıyla gençler özgürlüğüne düşkün, bir tweet attığımda başıma bir şey gelir mi diye düşünmeseniz bile aileniz uyarır sizi. Sözüm söz, devri iktidarımızda istediğiniz tweeti özgürce atabilirsiniz. Beni de özgürce eleştirebileceksiniz. Bu kapıyı size sonuna kadar açacağım” dedi.

""

“GENÇLER KULLANACAKLARI OYLA ÜLKEYE DEMOKRASİYİ, ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRECEK”

“Benim umudum sizlersiniz. Çünkü Türkiye’nin kaderini değiştireceksiniz. 6 milyon 300 bin genç sandığa gidecek. Gençler kullanacağı oyla ülkeye demokrasiyi getirecek. Özgürlüğü getirecek. Bütün engelleri sizler kaldıracaksınız. Buna yürekten inanıyorum” diyerek sözlerine başlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Değişecek güç gençlerde. Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. Dünyayı değiştiren sizlersiniz Türkiye’yi de değiştirecek olan sizlersiniz. Sizlere sonuna kadar güveniyoruz” diye konuştu.

“UMUYORUZ VE DİLİYORUZ Kİ İZMİR’DE, TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA SES GETİREN ÇALIŞMALARINIZ OLSUN”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Gazi Mustafa Kemal’in iki felsefesi vardır, birincisi siyasi bağımsızlıktır. Bayrağımın altında özgürce yaşamak isterim. Ama bunun kalıcı olmasını hep istemiştir. Bunun yolunu da ikinci ilkesiyle ortaya koymuştur. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça siyasi bağımsızlığınızı koruyamazsınız. Gençlerin yaratıcı gücünü kullanarak ülkenin ekonomisine yapacakları her katkının değeri çok büyük. Bu kulede yeni proje ve çalışmalarını hayata geçirecekler. Umuyoruz ve diliyoruz sadece İzmir’de Türkiye’de değil dünyada ses getiren çalışmalarınız olsun. En büyük arzumuz bu” ifadelerini kullandı.

""

TUNÇ SOYER “BU ALAN SİZİN EMRİNİZDE”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, gençlerin dijital dünyaya ayak uydurması için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, “Yazılım, girişimcilik konusunda hem eğitim alacağınız, hem tasarımlarınızı hayata geçirip yabancı yatırımcılarla buluşturacağınız bir alan sizin emrinizde. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SOYER “BU KULE SİZİN ÜRETMENİZ, TASARLAMANIZ, YARATMANIZ İÇİN…”

Başkan Soyer, “İzmir tarih boyunca Anadolu coğrafyasında öncülerin şehri olmuş bir kent. Şimdi dünya yeni bir atılımın eşiğinde. Sanal bir dünya kuruluyor. Oyunculuk, girişimcilik, endüstri hepsi dijital ortamda hayat bulmaya başlıyor. İzmir olarak buna yabancı kalamazdık. Bunun önünü açmak için elimizden ne gelirse yapmalıyız diye yola çıktık. Şu kule sizin artık. Bu kule sizin üretmeniz, tasarlamanız, yaratmanız için size tahsis ediyoruz. Sizinle beraber İzmir’i ileriye taşıyacak bir adımı da atmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP