DOLAR 32,2752 -0.01%
EURO 35,0965 0.01%
ALTIN 2.474,910,37
BITCOIN 21302540,24%
İzmir
23°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
CHP Menemen kararını verdi: Seçim yarışını Güney kazandı

CHP Menemen kararını verdi: Seçim yarışını Güney kazandı

ABONE OL
8 Ağustos 2021 11:01
CHP Menemen kararını verdi: Seçim yarışını Güney kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Menemen'deki başkanlık yarışı sonuçlandı. CHP Menemen'in yeni başkanı belli oldu. Başkanlık için Ömer Güney ve Erdoğan Çınar yarıştı. Seçimi 202 oy alan Güney kazanırken, Çınar 89 oyda kaldı. 

DEMOKRAT GÜNDEM- CHP Menemen başkanını seçmek için sandık başına gitti. 4 isim seçim için adaylığını ilan ederken Metin Yaşartürk seçime saatler kala adaylıktan çekildi. Seçime çarşaf liste şerhi koyan Ali Sakallı da blok kararı sonrası seçime girmedi. İki adayın yarıştan çekilmesi sonucu seçim Ömer Güney ve Erdoğan Çınar arasında yaşandı.Yarışın sonunda 202 oy alan Güney başkan seçilirken, rakibi Çınar'a ise sandıktan 89 oy çıktı.

CHP MENEMEN İLÇE BAŞKANI ÖMER GÜNEY'İN LİSTESİ:

""

NELER YAŞANDI?

Menemen CHP örgütünde bugün sandıkları kuruluyor. Menemen İsmet İnönü Mahallesi, Aşk Olsun Düğün Salonu’nda gerçekleşecek kongre sabah saat 10:00’da başladı. 

İl başkanlığı tarafından atanan Ömer Güney'in de aday olduğu kongrede Metin Yaşatürk, Erdoğan Çınar, Ali Sakallı da adaylıklarını açıklamıştı. Sakallı adaylığını çarşaf liste şartına bağlamıştı ancak blok liste kararı çıkınca seçime girmeme kararı aldı. Bu gelişmenin ardından Menemen seçimi il başkanlığı tarafından atanan mevcut geçici yönetimin başındaki Ömer Güney ve Erdoğan Çınar arasında yaşanacak. 

""

DİVAN BAŞKANI BEDRİ SERTER 

Diğer yandan iki adaylı olacağı netleşen CHP Menemen İlçe Başkanlığı seçimi öncesi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri de kongre salonunda yerlerini aldı. Kongrenin Divan Başkanlığı'nı ise CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter yapıyor. 

BEDRİ SERTER'DEN BİRLİK-BERABERLİK MESAJI 

Kongrede konuşan Divan Başkanı Milletvekili Bedri Serter, birlik-beraberlik mesajı verdi. Partililere ve adaylara seslenen bir diğer isim de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel oldu. Yücel, Menemen'de Aksoy'un tutuklanması süreci sonrasında olağanüstü bir süreç yaşadıklarını anlatarak, "Menemen’de olağanüstü olaylar yaşadık, olağan üstü bir süreç yaşadık, şimdi de olağanüstü bir çabayla bu yaşananların ilçede yarattığı yarayı ve tahribatı tedavi edecek, örgütümüzü motive edecek ve bir dahaki seçimlerde CHP’nin altı oklu bayrağını seçtirecek ilçe başkanı ve yönetimi seçmek için buradayız" dedi. 

""

DENİZ YÜCEL: MENEMEN'DE BİRİLERİNİN SORUMSUZLUĞU, İHANETİ, AHLAKSIZLIĞI NEDENİYLE SEÇİMİ KAYBETTİK 

Menemen'de başkanlık koltuğunu kaybetmelerinin neden ve sürecine de değinen İl Başkanı Deniz Yücel, "31 Mart’ta Türkiye genelinde ve İzmir’de bir başarı yakaladık. Ancak10 bin oy farkla kazandığımız Menemen’de birilerinin sorumsuzluğu, ihaneti, ahlaksızlığı nedeniyle sandıkta kazandığımız seçimi 2 sene sonra kaybettik. Seçilirken kendisine CHP üyesi, CHP adayı olduğu için seçmenin oy verdiğini unutanlar, kibirlerinin ve egolarının esiri olanlar ve CHP gömleğiyle sandığa girip CHP’nin adayına oy vermeyenlerin ihaneti nedeniyle Menemen’de seçimi kaybettik" diye konuştu. 

""

YÜCEL: YOBAZLARIN, DEMOKRASİ KARŞITLARININ YAPTIĞI ADALETSİZLİĞİN KARŞILIĞINI…. 

"Burası CHP ile, milli mücadele ile özdeşleşmiş bir ilçe, Devrim Şehidi Kubilay’ın başını keserek şehit edenler, Cumhuriyet karşıtı yobazlar o zaman burada tekbir getirerek zafer nidaları ile dolaştılar. O gün seçim yapıldığında adaletsizlikle, hile hurdayla kazananlar yine tekbir getirerek Menemen Belediyesi’ni teslim aldılar. Burada yobazların, demokrasi karşıtlarının yaptığı adaletsizliğin karşılığını Menemenlilerin ilk seçimde vereceğine inanıyorum. Haksız, adaletsiz, hilelerle dolu bu süreci Menemenlilere anlatmak durumundayız"  diye seslenen CHP İzmir İl Başkanı Yücel, erken seçim olasılığına dikkat çekti, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na övgü dizdi. 

YÜCEL: DÜRÜSTLÜK, AHLAK, NAMUS, ERDEM, VATAN-MİLLET SEVGİSİ DENİNCE AKILLARA GELEN KILIÇDAROĞLU'DUR 

Yücel, "Önümüzde bir seçim var, ama erken ama gününde. Dikkat ederseniz AKP’li yetkililer işlerini güçlerini bırakmış, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı olacak mı olmayacak mı bunu tartışıyorlar. Millet İttifakı’nı parçalamaya yönelik kirli siyaset oyunları yapıyorlar. Şunu ifade etmek istiyorum; Türkiye’de dürüstlük, ahlak, namus, erdem, vatan ve millet sevgisi, demokrasiye bağlılık denildiğinde akıllara gelen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur!" ifadelerini kullandı. 

""

MAHİR POLAT: BİR KEZ İHANET EDEN HER ZAMAN İHANET EDER 

Kongrede bir konuşma yapan CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, insanların menfaatleri için ihanet edebileceğini vurgulayarak, "Hepimizin içinin kazandığı ve hatalarını kabul ettiği bir kongre yaşıyoruz. Menemen'de deprem etkisi yaratan siyasi tusunamı yaşadık. İnsanların yakasında bir rozet vardır yada inandıkları bir şey vardır. Allah bir gün benim canımı alacaksa Atatürk ilkelerine bağlı bir şekilde alsın isterim. İnsanlar geliyorlar ancak menfaati için ihanet ediyorlar. Bir kez ihanet eden her zaman ihanet eder. Adaletin arkasından dolaşanlar Menemen'de 'tombalacı başkan' olarak anılacak. Bugün nafile bir çaba ile AK Parti ve onu yaşattığı kokuya su taşır biçimdeler. Ne yaparlarsa yapsınlar CHP'nin dostları ile birlikte iktidara gelişini önleyemeyecekler önünü kesemeyecekler" şeklinde konuştu. 

NE OLMUŞTU? 

CHP Menemen'de Serdar Aksoy'un görevden alınmasının ardından başlayan süreçte Turan Erdoğan ilçe başkanlığı görevinden alınmış ve Ömer Güney geçici yönetim olarak il başkanlığı tarafından atanmıştı. Ancak CHP Genel Merkezi'nin pandemi kısıtlamaları nedeniyle ertelenen kongrelerin yapılacağı kararının ardından Menemen'de de kongrenin yapılması kararlaştırılmıştı. Bugün başlayan kongrede sandık başına gidecek olan CHP Menemen örgütü üyeleri kullanacakları oylarla yeni başkanın kim olacağını belirleyecek. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP