DEMOKRAT GÜNDEM- CHP’nin siyasi arenada yeni bir döneme adım attığı 21. Olağanüstü Kurultayı’nda heyecan dorukta. Genel Başkan Özgür Özel’in tüzüğün kendisine tanıdığı yetkiyle çağrısını yaptığı kurultayda, parti yönetiminde görev alacak isimler için kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Delegelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen kurultayda, partinin geleceğini şekillendirecek kritik kararlar alınıyor.
ÖZEL, DELEGELERİN GÜÇLÜ DESTEĞİYLE YENİDEN GENEL BAŞKAN
Kurultay öncesinde Genel Başkanlık yarışı için üç isim öne çıkmıştı. Mevcut Genel Başkan Özgür Özel’in yanı sıra, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eski İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek de aday olacaklarını duyurmuşlardı. Ancak kurultay günü beklenmedik gelişmeler yaşandı.
Ümit Uysal, Özgür Özel kürsüdeyken adaylıktan çekildiğini açıkladı. Uysal’ın bu beklenmedik kararı salon genelinde karşılık bulurken, bir diğer aday Berhan Şimşek ise başvuru sürecinde gerekli imzaları teslim edemediği için aday olmaya hak kazanamadı.
Bu gelişmeler neticesinde, Özgür Özel seçimlere tek aday olarak girdi. Kayıtlı 1323 delegeden 1278’inin oy kullandığı seçimde, Özel 1171 geçerli oy alarak güçlü bir destekle yeniden genel başkanlığa seçildi. 105 oy ise geçersiz sayıldı.
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Özel, güçlü bir destekle yeniden genel başkanlığa seçilmiş oldu.
PARTİ MECLİSİ VE YDK İÇİN KIYASIYA REKABET
Genel Başkanlık seçiminin tamamlanmasının ardından, gözler Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimlerine çevrildi. CHP’nin yeni dönem politikalarını şekillendirecek olan Parti Meclisi için 183 aday yarışacak. Bu isimler arasında partinin önde gelen isimleri, milletvekilleri, belediye başkanları ve parti emektarları bulunuyor.
Parti içi dengeleri gözeten bir liste oluşturulması beklenen PM seçimlerinde, farklı görüşlerin temsiline özen gösterileceği belirtiliyor. Adaylar arasında kadın ve genç kotalarının da dikkate alınacağı, böylece partinin tüm kesimlerinin temsil edileceği bir meclis oluşturulması hedefleniyor.
Öte yandan, partinin hukuki işleyişinde kilit rol oynayan Yüksek Disiplin Kurulu için de 51 isim başvuruda bulundu. Hukukçu kimliği öne çıkan isimlerin yoğunlukta olduğu YDK adayları arasında, parti tüzüğüne hakimiyetiyle tanınan deneyimli isimler dikkat çekiyor.
YENİ DÖNEMDE CHP’NİN YOL HARİTASI
Yeniden seçilen Genel Başkan Özgür Özel, kurultay sonrası partinin önümüzdeki dönem çalışmalarına odaklanacağı belirtildi. Parti yönetiminin, yeni seçilecek Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte CHP’nin iktidar hedefi doğrultusunda çalışmalara hız vereceği öğrenildi.
Kurultayın ardından seçilecek PM ve YDK üyelerinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Parti kulislerinde, yeni yönetimin daha dinamik, kapsayıcı ve yenilikçi bir anlayışla hareket edeceği konuşuluyor. (Haber Merkezi)