DOLAR 32,4089 0.09%
EURO 34,8352 0.02%
ALTIN 2.401,720,22
BITCOIN 19262963,84%
İzmir
24°

AÇIK

üst menü altı
CHP ve İYİ Parti milletvekillerinden Yeni Bakan atamasına tepki

CHP ve İYİ Parti milletvekillerinden Yeni Bakan atamasına tepki

ABONE OL
2 Aralık 2021 10:40
CHP ve İYİ Parti milletvekillerinden Yeni Bakan atamasına tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevinden istifa etmesinin ardından yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararı Resmi Gazete'de de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yeni bakan olmasına tepki gösteren CHP ve İYİ Parti milletvekilleri, sosyal medya hesaplarından eleştiri mesajları yayımladı. 

DEMOKRAT GÜNDEM-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, yeni gelişme hakkında, "Faiz sebep, enflasyon sonuç” ilişkisinde görevden alınan 3. Hazine ve Maliye Bakanı.. Bu ZİHNİYET değişmedikçe bakanların görevden alınması ekonomiyi düzeltmez! Doların fitilini ateşleyen, piyasaları güvenilmez kılan; ünlü ekonomist Erdoğan’ın yaptığı konuşmalardır’’ değerlendirmesini yaptı. 

""

SEVDA ERDAN KILIÇ: MALİYE BAKANI GÜNCELLENDİ 

CHP TBMM Katip Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, yeni Bakan Nebati'nin geçmişte FETÖ elebaşı Fethullah Güle ile çekilmiş fotoğrafını da yayınlayarak, "Maliye Bakanı güncellendi" ifadesini yazdı. 

""

ATİLA SERTEL: İNSANIN SORDUKÇA SORASI GELİYOR 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise, "‘’Kim Fetöcü? Kim Nebati? Kim Maliye Bakanı? Ülkenin mali durumu kime emanet? Fetö ile fotoğrafı olanlar çok önemli görevlere mi geliyor? Fetö suçlamasından kimler içerde yatıyor? İnsanın sordukça sorası geliyor" sorularını sordu. 

""

AYTUN ÇIRAY: DİKKATİNİZİ ÇEKERİM, HİÇBİR ATANAN DAYANAMIYOR 

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray da duruma tepki gösterdi. Çıray, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan kimsenin uzun süre dayanmadığını vurgulayarak, "Dikkatinizi çekerim! Bürokrasiden nasibini almış hiçbir atanan dayanamıyor, istifa ediyor. Son iki maliye bakanı böyleydi’’ dedi. 

""

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP