DOLAR 32,4370 0.13%
EURO 34,8382 -0.02%
ALTIN 2.398,530,09
BITCOIN 19174882,12%
İzmir
24°

AÇIK

üst menü altı
CHP'den EYT'lilere destek açıklaması… İl Başkanı Yücel: 'İktidar çözmüyor, biz çözeceğiz. Sözümüz söz'

CHP'den EYT'lilere destek açıklaması… İl Başkanı Yücel: 'İktidar çözmüyor, biz çözeceğiz. Sözümüz söz'

ABONE OL
14 Ocak 2022 14:31
CHP'den EYT'lilere destek açıklaması… İl Başkanı Yücel: 'İktidar çözmüyor, biz çözeceğiz. Sözümüz söz'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı tarafından Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Konak Meydanı'ndaki Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı önünde düzenlenen açıklamada konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, iktidara gelir gelmez EYT sorununu çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Yücel, “İktidar EYT sorununu çözmüyor, biz çözeceğiz. Sözümüz söz” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-CHP Genel Merkezi'nin aldığı kararla tüm Türkiye'de EYT'lilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalardan biri de CHP İzmir İl Başkanlığı'nca düzenlenen basın açıklamasıyla gerçekleşti.

Emeklilikte yaşa takılanların yaklaşık 22 yıldır mücadele ettiğine dikkat çeken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, EYT’liler yıllardır yaşadıkları hak kayıplarını ve mağduriyetleri giderecek yasanın çıkmasını istiyor! Talepleri iktidar tarafından yok sayılan ve toplumda hedef gösterilen EYT’liler bu büyük hak gaspına CHP iktidarında son verileceğini biliyor. Bir avuç yandaşına devletin Hazinesini teslim edip EYT’lilere ve halka sırtını dönen Saray hükümeti ile Türkiye’nin kaybedecek bir günü daha kalmamıştır! Başta EYT olmak üzere tüm sosyal sorunların çözümü için hemen seçim, derhal seçim istiyoruz” dedi.CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Özcan Purçu ve Tacettin Bayır, İBB CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu'nun da katıldığı basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Deniz Yücel, EYT'lilerin lütuf değil kazanılmış haklarını istediklerine vurgu yaptı.

DENİZ YÜCEL: EYT MAĞDURLARININ TALEPLERİYLE ADETA ALAY EDİLİYOR

İl Başkanı Yücel, “Erdoğan emeklilik hakkını isteyen vatandaşlarımızı ülke ekonomisini çökertecek bir yük olarak gördüğünü söylüyor! 20 yılda faiz lobilerine her ay 2 milyar 271 milyon 284 bin dolar faiz ödeyen iktidar, söz konusu kazanılmış emeklilik hakkını isteyen vatandaşlar olunca ülke ekonomisinin çökeceğini söylüyor. İktidar bir gecede dolar milyarderi yaptığı yandaşlarına hazine garantili faiz vaat ederken vatandaşların emekliliğini bir hak olarak dahi görmüyor. 46 yaşında emekli olan AKP Genel Başkanı, milyonlarca vatandaşa mezarlıkta emekliliği reva görüyor, “38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz” diyor. Erdoğan EYT’lileri hedef alırken “İskandinav Ülkeleri bu modelle battı” diyor. Oysa o İskandinav ülkelerinin emeklilerine en iyi yaşam koşullarını sunan ülkeler olduğunu söylemiyor. İskandinav ülkelerine gitmeye gerek yok! Türkiye’de yaklaşık 7,9 milyon emekli asgari ücretin altında aylıkla açlık sınırının altında yaşıyor. 4 milyondan fazla emeklimiz geçinebilmek için ya bir iş arıyor ya da bir işte çalışıyor. 40 yıl hizmeti olan emeklilerimiz kuru ekmeğe muhtaç durumda.

EYT’liler kazanılmış haklarını talep ederken iktidar her defasında EYT mağdurlarının talepleri ile adeta alay ediyor” diye konuştu.

İL BAŞKANI YÜCEL, ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SIRALADI

İktidara gelir gelmez EYT'lilerin sorunlarını çözeceklerini kaydeden CHP İl Başkanı Deniz Yücel, çözüm önerilerini şöyle sıraladı: “EYT’lilerin geçmişe dönük emeklilik haklarını teslim edecek, yıllardır süren bu hak gaspına son vereceğiz. En düşük emekli aylığını asgari ücrete eşitleyeceğiz. Emekli aylıklarında iyileştirmeler yapacak, aylık bağlama oranlarını eski düzeye çekecek, güncelleme katsayısında milli gelir artışının tümünü dikkate alacağız. Emeklilerimizin yıllardır beklediği ‘’İntibak Yasası’’nı derhal çıkartacak ve emekli aylıkları arasındaki eşitsizliklere son vereceğiz. Rantçıya, faizciye çalışan iktidar EYT sorununu çözmüyor, biz çözeceğiz! Sözümüz söz! Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Anayasamızın temel bir ilkesi olan sosyal devleti tüm toplum için hayata geçireceğiz. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve tüm emeklilerimizin yıllarca hizmet ettikleri ülkelerinde hiçbir hakları gasp edilmeden, refah ve huzur içinde yaşayacağı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız.”

""

VEYSEL BEYAZADAM: 'EYT'LİLERİN TALEPLERİNİN KAYITSIZ-ŞARTSIZ DERHAL YERİNE GETİRİLMESİ GEREKİYOR'

KESK Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam, “Bu keyfilik uzun süre devam etmeyecek. Bizler kamu emekçileri olarak, bu ülkenin hizmet üreten değerleri olarak, bu devranın böyle gitmeyeceğini biliyoruz. Bugün bu kürsü, bu alan EYT'lilerin talepleri doğrultusunda oluştu. Taleplerinin kayıtsız şartsız derhal yerine getirilmesi gerekiyor. Sorumluluk sahibi olanları Anayasal sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum” çağrısında bulundu.

""

ERCAN ÇINARLI: TÜM PARTİLERE DOSYALARIMIZI ULAŞTIRIYORUZ

Emekli Sen MYK Üyesi Ercan Çınarlı, “EYT'lilerin alanlarda, Türkiye'nin her yerinde hak gasbını eleştirdik, onlarla birlikte haykırdık. Onlar bizim kardeşlerimiz. Geriye doğru yasa nedeniyle 5 milyon aileyi mağdur ettiler. Bir kere üç kere beş kere on kere yirmi kere parlamentoda takip ediyoruz. Hepsi AKP ve MHP engeline takılıyor. Muhalefetteki tüm siyasi partilere dosyalarımızı ulaştırıyoruz. EYT'li kardeşlerimizin sorunları 13.5 milyon emekliden kopuk bir sorun değil, hepimizin sorunu” dedi.

DOĞAN TÜRKER: 'BU TERCİHLERİNİN SİYASAL SONUCU ELBETTE OLACAK'

Basın açıklamasında bir konuşma yapan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Doğan Türker, EYT sorununun aileleriyle birlikte 15-20 milyonu kapsadığını kaydederek, “Bizler siyaset yapmıyoruz. EYT sorununun çözümü siyaset zeminindedir. Bizi anlayan, dinleyen, çözümlerle gelenlerin yanında olacağız. Bugün nasıl burada isek yarın da yanımızda olanların yanında olmaya devam edeceğiz. CHP'nin ülke genelinde gerçekleştirdiği bu etkinlikle dertlerimize ortak oldukları için başta CHP merkez teşkilatı olmak üzere İzmir İl Başkanı Sayın Deniz Yücel, teşkilatına, ilçe ve il yönetimine teşekkür ediyoruz. Amasız fakatsız çözülmesi gereken toplumsal bir mağduriyettir. Ama çözüm üretilmesinde direniyorlar. Yıllarca sıranın bize gelmesini bekledik, mücadele ettik, haklarımızı alana kadar da bu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Sadece kayıt dışı istihdamın maliyeti aylık 6 milyar TL'yi geçmektedir. Ülke ekonomisinin uygun olmadığı bir neden değil, finansal bir tercihtir. Millet nezdinde bu tercihlerin siyasal sonucu elbette olacak. EYT'lilerin mutlak sayııs 4,5-5 milyon olabilir. Ailelerle birlikte 15-20 milyona tekabül etmektedir. Seçmen de olan bu yüksek orana sırt çevirmek siyaseten en büyük hatadır. Anayasanın eşitlik ilkesiyle de hakkımız olan emeklilik hakkımıza kavuşmak mücadelemizin temel taşıdır” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP