Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Kılıç’tan PM’ye adaylık açıklaması

DEMOKRAT GÜNDEM-Yazılı bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan

DEMOKRAT GÜNDEM-Yazılı bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, siyasette temiz dil, temiz siyaset ve temiz siyasetçi ilkelerinden taviz vermeden bugüne kadar görev yaptığını vurguladı.

CHP’nin temel değerlerine bağlı kalarak halkın gerçek sorunlarına çözüm üretmek için mücadele ettiğini ifade eden Milletvekili Kılıç, sosyal medya hesabından aday olmayacağıyla ilgili sert bir açıklama yaparak, kurultay sonrası oluşan parti içi siyasi iklimin bu mücadeleyi zorlaştırdığını dile getirdi.

Kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Milletvekili Kılıç, “Parti içi demokratik temsiliyetin sağlanamadığı, diyalog kanallarının kapalı olduğu, ortak akıl ile politika üretilemeyen bir ortamda yapılacak olan bu kurultayın; ülkemizin yakıcı sorunlarına çözüm getiremeyeceğine inanıyorum” dedi.

“Partimizin temel değerlerine bağlılığımı sürdüreceğim”

CHP’nin bir üyesi olmaktan her zaman onur duyduğunu belirten Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi bir okyanustur ve bizler bu okyanusta birer damlayız. Cumhuriyet ve CHP, biz olmasak da varlığını sürdürecektir. Önemli olan, partimizin değerlerini koruyarak geleceğe taşımaktır.”

Kurultayın çarşaf liste ile yapılması gerektiğini de vurgulayan Milletvekili Kılıç, tüm adayların eşit koşullarda yarışabileceği bir ortamın sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Son olarak, bugüne kadar kendisine destek veren partililere teşekkür eden CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak, nerede olursam olayım partimizin ilkeleri doğrultusunda çalışmaya, halkımızın sesi olmaya devam edeceğim” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

“Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşundan bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerini savunan, demokrasi, laiklik, sosyal adalet ve hukukun üstünlüğü ilkelerini benimseyen köklü bir partidir. Bu değerli kurumun bir üyesi olmaktan her zaman onur duydum.

Siyaset anlayışımın temeli; temiz dil, temiz siyaset ve temiz siyasetçi ilkelerine dayanmaktadır. Bu ilkelerden ödün vermeden, partimizin temel değerlerine bağlı kalarak, halkımızın gerçek sorunlarına çözüm üretmek için çaba sarf ettim ve etmeye devam edeceğim.

Ne yazık ki, 38’inci Olağan Kurultay sonrası oluşan parti içi olumsuz siyasi iklimin devam ettiği, diyalog kanallarının kapalı olduğu, parti içi demokratik temsiliyetin sağlanamadığı, parti politikalarının ortak akıl ile belirlenmediği bir ortamda; aynı perspektifle 6 Nisan 2025 Pazar günü düzenlenecek olan 21. Olağanüstü Kurultay’ın, partimizin iç meselelerine çözüm getirmeyeceği, ülkemizdeki yaygınlaşan hukuksuzluklara, her geçen gün derinleşen ekonomik krize, artan açlık ve yoksulluğa, işsizliğe, eğitim ve sağlık sistemindeki çöküşe, kadına ve çocuğa yönelik şiddete, çevre sorunlarına, yani halkımızın gündemindeki gerçek sorunlara yanıt oluşturacak güçlü bir birlik ve beraberliği sağlayamayacağı kanaatindeyim. Bu nedenle, sözkonusu kurultayda yönetim kademelerine aday olmama kararı aldım.

KURULTAY ÇARŞAF LİSTE İLE YAPILSIN

Siyasi hayatım boyunca her zaman delegelerimizin iradesine ipotek koymadan, örgütlerimizi yok saymadan siyaset yapmaya özen gösterdim. Kurultayın çarşaf liste ile yapılmasını, yönetim kurullarına aday olan arkadaşlarımızın eşit koşullarda yarışabileceği bir ortamın sağlanmasını temenni ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi bir okyanustur ve bizler bu okyanusta birer damlayız. Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi, biz olmasak da varlığını sürdürecektir. Önemli olan, partimizin değerlerini koruyarak geleceğe taşımaktır.

Kıymetli delegelerimizin özgür iradesinin sandığa yansıdığı bir kurultay diler, 21. Olağanüstü Kurultay’da görev bekleyen arkadaşlarıma başarılar dilerim.”

Demokrat Gündem