DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19808410,71%
İzmir
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
CHP’li Murat Bakan açıkladı: O görev talimatının nedenini sordu

CHP’li Murat Bakan açıkladı: O görev talimatının nedenini sordu

ABONE OL
13 Mayıs 2023 10:40
CHP’li Murat Bakan açıkladı: O görev talimatının nedenini sordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı bürokratının imzasını taşıyan bir belgeyi ortaya çıkararak, Polis Meslek Yüksekokullarından tüm personelin seçim günü yedek kuvvet olarak görevlendirilmesi talimatı verildiğini açıkladı.

"Gizli" damgası bulunan belge hakkında konuşan Bakan, bu yetkililerin izin günlerinde göreve çağrılmasının nedenini sorgulayarak, polis memurlarına yasadışı emirlerin uygulanmasına karşı uyarıda bulundu. Bakan, "İzinli gününde neden Polis Meslek Yüksek Okulları görevlilerini okullara çağırıyorsun? Bunun yanıtını öğrenmek istiyorum. Polis memurlarına kanunsuz emirleri uygulamayın, diyoruz" dedi. 

Bakan, İçişleri Bakanlığı'nın seçimlerin güvenliğini sağlamak için önlemler alabileceğini ve polis memurlarını bu amaçla atayabileceğini belirtirken, oylarını verdikten sonra neden tüm polis memurlarının yedek kuvvet olarak saat 13'ten itibaren görevde olmaları gerektiğini sorguladı. Bakan, bu memurların oylarını verdikten sonra evlerine dönmeleri yerine, sandıklarda görevlendirilmelerinin nedeninin ne olduğunu sorguladı. Bakan, halkın gizemli durumlardan endişe duyduğunu ve Türk Parlamentosu üyesi olarak denetleme görevini yerine getirerek belgenin arkasındaki amaçları sorguladığını vurguladı.

Bunun yanı sıra, Bakan, İçişleri Bakanlığı'nın, valiler tarafından seçimler sırasında gerektiğinde zırhlı araç ve Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin hazırda bekletilmesini istediği başka bir belge paylaştı. Bakan, "Savaşa mı yoksa seçimlere mi gidiyoruz? İçişleri Bakanlığı neden seçim hile sahnesinde askeri zırhlı araçları ve personelini ihtiyaç duyuyor?" diye sordu. Bakan, valileri ve askeri hiçbir yanlış işin suç ortağı olmamaları için uyardı.

Bakan konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Seçim güvenliği için İçişleri Bakanlığı sandık güvenliği için tedbir alabilir ve bununla ilgili polisi de görevlendirebilir bu tabii bir şeydir. Yeni belgeye göre seçim günü bütün polislerin oy kullandıktan sonra saat 13.00'dan itibaren ihtiyat kuvvet olarak beklemesi gerektiği söylendi. Bunu soruyoruz. Neden? Ben bu belgeyi TBMM Milletvekili olarak denetim görevimin gereği olarak ilk kez buradan soruyorum.

İzinli polislerin seçimden sonra oy kullandıktan sonra evlerine gitmesi gerekirken neden oy kullandığı okullarda hazır kuvvet olarak bekleyecekler?

Toplum gizemli durumlardan korkar. Dolayısıyla bir seçime giderken 1. Biz sizin neler yaptığınızı biliyoruz. 2. bu belgeler bana polis memurlarından geldi. Biz de buradan onlar aracılığıyla sesleniyoruz; "Sen anayasaya uygun olarak görevini yap kardeşim" diyoruz"

 

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP