DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21546950,12%
İzmir
33°

KAPALI

üst menü altı
CHP'li Serter'den Valiliğe çağrı: 'Valimiz derhal organizasyon yapıp…'

CHP'li Serter'den Valiliğe çağrı: 'Valimiz derhal organizasyon yapıp…'

ABONE OL
21 Eylül 2021 13:07
CHP'li Serter'den Valiliğe çağrı: 'Valimiz derhal organizasyon yapıp…'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üniversiteli gençlerin yurt ve ev bulamaması nedeniyle Buca’daki Hasanağa Parkı bahçesinde durumu protesto edip parkta sabahlamasına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ve Bedri Serter, gençleri yalnız bırakmadı. Duruma tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir Valiliği’ni göreve çağırdı ve “Valiliği göreve davet ediyorum. Ordu evleri, polis lojmanları ve otelleri, misafirhaneler başta olmak üzere tüm yataklı yerler derhal gençlere açılmalı” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM- Üniversiteli öğrencilerin yurtlardaki yer sıkıntısı nedeniyle yerleşememesi  ve aşırı kira arttıran ev sahipleri nedeniyle kiralık ev bulamaması nedeniyle başlayan sıkıntıya tepkiler büyüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli’de öğrencilere seslenerek, yurt sorununu bir yıl içinde çözecekleri sözünü verdi. Kılıçdaroğlu, “1 yıl içinde yurt sorununu çözmezsem siyaseti bırakacağım. Onlar Türkiye’nin geleceği. Ne kadar iyi yetişirse, ne kadar iyi eğitim alırlarsa Türkiye o kadar büyüyecek” açıklamasını yaptı.

CHP MİLLETVEKİLLERİ POLAT VE SERTER, PARKTA SABAHLAYAN ÖĞRENCİLERE DESTEK VERDİ

Öte yandan İzmir’de yurt ve ev bulamayan öğrenciler de dün Buca’da ‘Barınamıyoruz Hareketi’ başlattı. Artan yurt ve ev kiraları nedeniyle sokakta kalan ve durumu protesto eden üniversiteli öğrenciler Buca Hasan Ağa Parkı’nın bahçesinde toplandı, öğrencilere CHP İzmir milletvekilleri Mahir Polat ve Bedri Serter de destek verdi.

MİLLETVEKİLİ SERTER’DEN İZMİR VALİSİNE ÇAĞRI

Gençlere destek veren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir’de de 180 bini aşkın üniversite öğrenci bulunmasına karşın toplam yatak sayısının 35 bin civarında olduğunu belirterek, İzmir Valiliği’ni göreve çağırdı.

SERTER “VALİMİZ DERHAL ORGANİZASYON YAPIP…”

Vatandaşların evlerini öğrencilere açması gibi kısa süreli çözümlerin yeterli olmayacağını kaydeden CHP Milletvekili Bedri Serter, “Bu sorun palyatif çözümlerle çözülemez. Evinize bir misafir kabul etseniz dahi en fazla birkaç ay idare edebilir insanlar. İcraatta gerçekleşme şansı az. Bu işe İzmir Valimizin derhal el atması lazım. Valiliği göreve davet ediyorum. Ordu evleri, polis lojmanları ve otelleri, misafirhaneler başta olmak üzere tüm yataklı yerler derhal gençlere açılmalı. Bu çocukları parklarda yatırmak yerine hiç değilse ordumuzun kış şartlarda yaşamaya olanak tanıyan çadır sistemleri var, o çadırlardan verelim. Üniversitelerin bahçelerine kursunlar ya da. Depremzedeler için konulan konteynır evler boş maldı, oraların da derhal aktif hale getirilmesi lazım. Burada AFAD’a da sorumluluk düşüyor. Ancak işin esas sorumlusu ve organizatörü Valilik olmalı. Valimiz derhal organizasyon yapsın. Ne kadar öğrenciyi kurtarsak kar” diye konuştu.

SERTER: “GENÇLERİMİZ TARİKAT YURTLARINA MI MAHKUM OLSUN?”

CHP Milletvekili Bedri Serter, “İzmir’de toplam 180 bin üniversite öğrencisi var, yatak sayısı ise 35 bin, yani altıda biri. Bu yatak kapasitesinin 100 bine çıkması lazım. Bu konuda tepeden tırnağa hükümet suçlu ve sorumludur. Öğrencilerimiz yer bulamayınca ne yapacaklar? Parklarda, bahçelerde seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bu utanç hükümetindir. Geçmişte FETÖ ve şimdi de diğer tarikatların, cemaatlerin yurtlarında barınmaya zorlanan gençlerin neler yaşadığı tüm Türkiye’nin malumu. Gençlerimiz tarikat yurtlarına mı mahkum olsun?” diye sordu.

SERTER’DEN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİLER

Hükümete sert eleştirilerde de bulunan CHP İzmir Milletvekili Serter, şunları söyledi: “Ev sahipleri kiraları insafsızca arttırmış durumda. Mülk sahiplerine diyecek bir şey yok, serbest piyasa ekonomisinde kiraya vermeyebilirler de. Ancak öğrencileri düşünmemiz lazım. Vicdan lazım. Ama esas vicdan hükümet yetkililerinde olmalı. Dün Amerika’da 35 katlı binaya 2.5 milyar dolar harcayan anlayış burada öğrencilerimizi parkta yatmaya mecbur bırakıyor. Cumhurbaşkanının irili ufaklı sarayları var. Odalar birliğine Yassıada’da, (ki anısı çok farklı oranın, merhum Adnan Menderes’in da kaldığı binalar yıkılıp yerine lüks bina ve oteller yapılıyor) yeni yapılar yapılıyor. Buraya harcanan paralar çocuklarımıza harcanabilirdi. Türkiye’nin bir gün dahi sabredecek durumu yok. Sandıkları ortaya koymaları lazım. Bu hükümet gidecek, ittifakımız kazanacak ve yeni hükümetimiz bu sorunları çözecek. Sayın genel başkanımız da biliyorsunuz bu yönde vaatte bulundu. 128 milyar dolar nerede diye sorduğumuzda cevap veremeyen hükümet bu paraların nerede olduğunu biliyor. İşte bu paraları elimizde tuttuğumuz sürece çocuklarımıza, gençlerimize güzel yurtlar, okullar yapabiliriz. Arkasından onlara beş yıldızlı otel formunda yurtlar yapacağız. Bu hükümet son dönemlerini yaşıyor. Merkez Bankası atamalarında sorun yaşıyoruz. Ormanlarımız yanarken seyreden bakanlığımız var. Tüm bu müesseselerin ayağa kalkması lazım. Tabi ki belediyelerimiz de elden geldiğince yurt imkanı yaratacak. Ama 100 bin öğrenciyi İzmir’de nereye koyacağız? Bu sorun hükümet eliyle çözülebilir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP