DOLAR 32,8826 -0.25%
EURO 35,3452 0.16%
ALTIN 2.449,68-0,30
BITCOIN 20227761,37%
İzmir
34°

AÇIK

üst menü altı
CHP’li Seyit Torun: ’55 günümüz kaldı, bu seçimi mutlaka kazanmak zorundayız’

CHP’li Seyit Torun: ’55 günümüz kaldı, bu seçimi mutlaka kazanmak zorundayız’

ABONE OL
20 Mart 2023 15:06
CHP’li Seyit Torun: ’55 günümüz kaldı, bu seçimi mutlaka kazanmak zorundayız’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millet İttifakı Belediye Başkanları Buluşması’nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Türkiye için hayallerimizi gerçekleştirmek için tek bir şeye ihtiyacımız var; 14 Mayıs’a az kaldı. 55 günümüz kaldı. Çocuklarımızın geleceği için bu seçimi mutlaka kazanmak zorundayız” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-(EMİN ŞANLI) İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ev sahipliğinde düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi-Yeniliğe Davet-Geleceğin Dirençli Şehirlerinde Yerelden İktisadi Kalkınma Belediye Başkanları Buluşması başladı.  

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen belediye başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve CHP Parti Meclisi (PM) üyelerinin de hazır bulunduğu Millet İttifakı Belediye Başkanları Buluşması’na katılan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yerel yönetim yasalarını ‘yamalı bohça’ya benzeterek, iktidarları döneminde kapsamlı bir yerel yönetim reformu gerçekleştireceklerini söyledi.

""

İYİ Kİ CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VAR

Pandemi ve deprem felaketinin ardından CHP’li belediye başkanlarının büyük bir fedakarlıkla çalıştığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “İktidarın veremediği hizmetleri halkımıza ulaştırdınız. Bir kez daha halkımıza verdiğiniz hizmetler için sizlere yürekten, cani gönülden bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. İyi ki CHP’nin, Millet İttifakı’nın belediye başkanları var” dedi.

SOSYAL FELAKET YAŞANMADIYSA…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye’de sosyal felaket yaşanmamasının CHP’li ve Millet İttifakı mensubu partilerin belediye başkanları sayesinde olduğunu kaydetti.

55 GÜNÜMÜZ KALDI, BU SEÇİMİ MUTLAKA KAZANMAK ZORUNDAYIZ

Seyit Torun, “Türkiye’de sosyal felaket yaşanmadıysa bu ittifakın belediyelerinin sayesindedir. Artık ülkemiz için çok önemli bir dönüm noktasındayız. Türkiye için hayallerimizi gerçekleştirmek için tek bir şeye ihtiyacımız var; 14 Mayıs’a az kaldı. 55 günümüz kaldı. Çocuklarımızın geleceği için bu seçimi mutlaka kazanmak zorundayız. Bir otoriter yönetimi hep birlikte değiştireceğiz. Bir yüzyılın sonu yeni bir yüzyılın başlangıcında halkın iktidarını, demokratik-laik-hukuk devletini, özgür yaşamı hep birlikte kuracağız” diye konuştu.

""

SEYİT TORUN’UN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

100 yılda ne oldu? Zenginleşmemiz gerekirken ne oldu? 60 milyardolarlık özelleştirme yapıldı, fabrikalar satıldı. Cumhuriyetimizin kazanımlarına ihanet edildi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denilen tek kişi yönetimine geçildikten sonra ekonominin fişi çekildi. Tüm kararlar tek kişi tarafından alınmaya başlandı. Ortak akıl bir kenara bırakıldı.

İktidarın 2023 hedefi vardı, şimdi 2053’e ertelendi. Uçacaktık, birçok hamleler yapılacaktı. Bu hamlelerin yerini derin bir yoksullu, fakirlik her köşesini sardı.

BU TABLONUN TEK SEBEBİ İKTİDARIN EKONOMİK TERCİHLERİ

Bugün yaşadığımız bu tablonun tek sebebi vardır, o da siyasi iktidarın ekonomik tercihleridir.

Bu durum asla kaderimiz ve tercihimiz değil. Ülkemizde yaşanacak bir siyasi değişim tüm alanlarda yeni bir sayfa açılmasını da sağlayacaktır. Bu değişimi sağlamak ülkesini seven herkesin görevidir. Mücadele edeceğiz, kazanacağız ve Türkiye’de yeni bir tarihi hep birlikte yazacağız.

YEREL YÖNETİM YASALARI YAMALI BOHÇA HALİNE GELDİ

Yerel yönetim yasaları yamalı bohça haline geldi. Yasal düzenlemeler yapılırken belediyelerin daha etkin hizmet vermesi değil birilerinin çıkarı ve ben bilirim anlayışıyla yerine getirildi. Öncelikle bunu düzeltmemiz lazım. Kapsamlı bir yerel yönetim reformuna ihtiyaç var.

Çalışmalarımızı tamamladık. İdari ve mali açıdan yerel yönetimleri güçlendireceğiz. Belediyelerin öz gelirlerini mutlaka arttıracağız.

TOPLUM LEHİNE BİR YEREL YÖNETİMLER REFORMU HAYATA GEÇİRECEĞİZ

6 siyasi parti olarak ortak mutabakat metninde de belirttiğimiz gibi toplum lehine bir yerel yönetimler reformunu hayata geçireceğiz.

İktidarın veremediği hizmetleri halkımıza ulaştırdınız. Bir kez daha halkımıza verdiğiniz hizmetler için sizlere yürekten, cani gönülden bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. İyi ki CHP’nin, Millet İttifakı’nın belediye başkanları var.

SOSYAL FELAKET YAŞANMADIYSA MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİ SAYESİNDEDİR

Türkiye’de sosyal felaket yaşanmadıysa bu Millet İttifakı’nın belediyelerinin sayesindedir. Artık ülkemiz için çok önemli bir dönüm noktasındayız.

55 GÜN KALDI, MUTLAKA KAZANMAK ZORUNDAYIZ

Türkiye için hayallerimizi gerçekleştirmek için tek bir şeye ihtiyacımız var; 14 Mayıs’a az kaldı. 55 günümüz kaldı. Çocuklarımızın geleceği için bu seçimi mutlaka kazanmak zorundayız.

OTORİTER YÖNETİMİ HEP BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ

Bir otoriter yönetimi hep birlikte değiştireceğiz. Bir yüzyılın sonu yeni bir yüzyılın başlangıcında halkın iktidarını, demokratik-laik-hukuk devletini, özgür yaşamı hep birlikte kuracağız.

 

 

 

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP