CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olan ve kamuoyunda “Yenidoğan Çetesi” olarak bilinen suç örgütünün bir yıl boyunca yakalanmamasına sert tepki gösterdi. Yücel, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Sağlık Bakanlığı’nın bu olayı bildiği halde harekete geçmediğini söyledi.
Yücel’in ifadelerine göre, çete, sağlıklı bebekleri kuvözlere alarak tedavi etmeleri gerekirken, her bebek başına para alarak ölümlerine sebep oldu. Bu olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, henüz bir önlem alınmamış olması Yücel’in sert eleştirilerine neden oldu. Yücel, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan önceki Bakan Mehmet Müezzinoğlu’na kadar birçok üst düzey yetkiliyi sorumlu tuttu.
“Bu Nasıl Bir İhmaldir?”
CHP’li Yücel, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
”Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre sağlıklı bebekleri kuvöze alarak her gün dirhem dirhem hayattan koparan, öldürdükleri her bebek başına para alan #Yenidoğançetesi bundan tam 1 yıl önce tespit edildi.
Bu vahşete kayıtsız kalan her kimse, en az o katiller kadar suçludur. Bu nasıl bir ihmaldir ki, bu insanlıktan nasibini almamış ahlaksızlar 1 sene boyunca yakalanmamış, bebeklerimiz 1 sene boyunca ölüme terk edilmiştir!”
Yücel, konuyla ilgili tüm sorumluların hesap vermesi gerektiğini savunarak, “Bebek ölümlerinde eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan, ondan önceki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, İstanbul Eski İl Sağlık Müdürü şimdiki yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na kadar hepsinin ihmali ve payı var. Başka bir ülkede olsa hükümet istifa ederdi. Bizde ise sormululuğu olan siyasiler büyük bir yüzsüzlük ve pişkinlikle koltuğa yapışıyorlar!” dedi.
“Bebekleri Ölüme Terk Ettiniz!”
Yücel, sorumluların istifa etmesi gerektiğini belirterek, şu sert ifadeleri kullandı:
“Bebeklerini kucağına almak için can atan annelere babalara kefene sarılı minik bedenlerini verdiniz ! Böyle bir çetenin varlığını bile bile hiç bir önlem almadınız! Bu bebeklerinin ölümünde başında bulunduğunuz @saglikbakanligi‘nın büyük bir ihmali ve sorumluluğu varken hala utanmadan o koltukta oturmaya devam mı edeceksiniz? @drmemisoglu” (Haber Merkezi)