Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çiğli Arıtma Tesisi’nin işletmesi o firmaya verildi

İZSU’nun düzenlediği açık ihalede Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin işletme sorumluluğunu 3 yıl boyunca Alkataş İnşaat ve Taahhüt A.Ş. üstlendi.

İZSU’nun düzenlediği açık ihalede Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin işletme sorumluluğunu

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin işletme ihalesi sonuçlandı. Açık ihale usulüyle gerçekleştirilen ihaleye yalnızca bir firma teklif verdi.

Yaklaşık maliyeti 2 milyar 19 milyon TL olarak belirlenen ihalede, Alkataş İnşaat ve Taahhüt A.Ş. tarafından sunulan 1 milyar 904 milyon 501 bin TL’lik teklif uygun bulundu.

Yapılan teknik ve mali incelemelerin ardından firma ile sözleşme imzalandı. Buna göre Alkataş İnşaat ve Taahhüt A.Ş., önümüzdeki üç yıl boyunca Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin işletmesinden sorumlu olacak.

TEKLİF VEREN TEK FİRMA ALKATAŞ İNŞAAT OLDU

İhale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesi kapsamında açık ihale yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplam 16 firma ihale dokümanı alırken, teklif veren tek firma Alkataş İnşaat oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre altyapısında en kritik tesislerinden biri olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi, kentin atık sularını arıtarak Körfez’in temizliğinde kilit rol oynuyor.

Demokrat Gündem